Nela (29): Nejsem schopná se pořádně zamilovat. Na všech mužích vidím jen chyby

Nela (29): Nejsem schopná se pořádně zamilovat. Na všech mužích vidím jen chyby
Zdroj: Freepik

Pro někoho je velmi snadné se zamilovat. Stačí pár chvil strávených s danou osobou a hned víte, že je to ten pravý. Až čas ukáže, jestli jste se nezmýlili. Nela to má jinak. Požadavky na partnera má tak vysoké, že jim nikdo nedokáže dostát. A ona se proto není s to zamilovat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 11. 2021 10:00

Nikdy jsem si nepřišla v ničem výjimečná. Nikdy mě ani moc nepřekvapovalo, že si dlouho neudržím partnera. Až po posledním rozchodu mi kamarádka řekla pravdu do očí. Podle ní mám na chlapy přehnané nároky, a tak se nikdy doopravdy nezamiluji.

Můj první přítel měl otřesné hygienické návyky

Toto prokletí se se mnou táhne už od puberty. Nikdy jsem nechápala, že některé ženy mohou se svým partnerem vydržet déle než rok. „Jak to, že je na nich nezačne něco štvát?“ říkala jsem si. Já to tak totiž měla. Na mužích, se kterými jsem chodila, jsem vždy našla nějakou chybu.

Můj první dlouhodobější přítel měl třeba otřesnou hygienu. Když jsem zjistila, že si čistí zuby třikrát týdně, bylo mi jasné, že s ním dlouho nevydržím. Jak bych vůbec mohla žít s někým, kdo má takové návyky? Bylo to pro mě nepředstavitelné a rychle jsem vztah ukončila.

Stále se mi nepovedlo najít toho pravého

A tak to pokračovalo dál a dál, kdykoli se našel muž, kterému jsem se líbila a který se mnou chtěl navázat vztah. Vždycky to dopadlo stejně. Žádná jiskra mezi námi nepřeskočila. Oni možná byli zamilování, ale já nikdy.

Pokaždé se mi potvrdilo, že nemá cenu se zamilovávat nebo si ho pustit blíž k tělu. Někteří byli málo zodpovědní, jiní do větru, další zase všechno hrozně hrotili a řešili. Nikdy se mi nestalo, že bych si řekla Toto je muž mých snů a s ním chci zůstat do smrti.

Kamarádka mi vyčetla vysoké nároky

Až po posledním rozchodu mi kamarádka sdělila, jak to vidí, a nasadila mi tím brouka do hlavy. Když jsem se s ní sešla a řekla jsem jí, že mám za sebou další rozchod, ani ji to nepřekvapilo. „Co ti na něm vadilo tentokrát?“ zeptala se a ani nepočkala na odpověď. „Ani mi to nemusíš říkat, vždyť je to jedno. Vůbec nejsi schopná se zamilovat,“ odpověděla si sama.

Naštvalo mě to, ale měla v něčem pravdu. Fakt nejsem schopná se zamilovat. Chtěla bych žít s mužem, který je normální a aspoň trochu splňuje moje standardy. Zatím mi přijde, že jsem na žádného takového nenarazila, byli to samí ztroskotanci se spoustou chyb. Přesto mi občas prolétne hlavou myšlenka, jestli není chyba nakonec ve mně a jestli na svého budoucího partnera nekladu moc vysoké nároky.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články