Běta (30): Chtěla jsem se rozejít s přítelem. On mě ale zaskočil hodně lákavou nabídkou

Běta (30): Chtěla jsem se rozejít s přítelem. On mě ale zaskočil hodně lákavou nabídkou
Zdroj: Freepik

Rozchod je vždy citově náročná záležitost pro obě strany. Trpí jak ten, kdo je iniciátorem, tak především ten, kdo do poslední chvíle nemá o ničem tušení. Běta se chtěla se svým přítelem rozejít, ale to, co jí nabídl, opravdu nečekala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 10. 2021 10:00

S Alešem (29) jsem byla v dlouhodobém vztahu, chodili jsme spolu přes pět let. Chovali jsme se navzájem v úctě, bydleli jsme spolu a opravdu se milovali. „To je ten člověk, se kterým už zůstanu navždy,“ myslela jsem si. Nakonec všechno dopadlo jinak.

Pět let jsme tvořili ideální pár

Dlouhodobý vztah je vždy těžké ukončit a bylo to těžké i pro mě. Aleše jsem znala skoro deset let, už od začátku jsme byli velmi dobří kamarádi. Měli jsme toho spoustu společného. Zajímali jsme se o stejné knihy, měli jsme stejný vkus na filmy, a navíc jsme měli velmi podobný smysl pro humor.

Naše cesty se na čas rozešly. Oba jsme odjeli do ciziny a zůstali v kontaktu jen přes internet. Když jsme se ale vrátili domů, došlo nám, že naše přátelství je vážnější. Nemůžeme jeden bez druhého být. Velmi rychle jsme se sestěhovali a celých pět let tvořili ideální pár.

Zamilovala jsem se do někoho jiného

Aleše mám opravdu moc ráda, je to můj nejlepší kamarád a nikdy bych ho nedokázala zranit nebo mu ublížit. Proto, když jsem potkala Michala (32), mi bylo hned jasné, co musím udělat. Podvádět Aleše nebo randit s oběma zároveň pro mě nepřicházelo v úvahu.

A moje láska k Michalovi byla natolik silná, že jsem věděla, že si chci vybrat jeho. Jeho charisma dokáže zastínit každého. Líbí se mi, jak mluví, jaké má názory a celkově mu prostě nedokážu odolat. Proto když jsem zjistila, že o mě má také vážný zájem, rozhodla jsem se pro radikální řešení.

Navrhl mi netradiční řešení

Musím dát Alešovi kopačky, jinou možnost nevidím. Odhodlala jsem se k tomu před dvěma týdny. Chci se s tebou rozejít,“ řekla jsem mu napřímo. „Mám tě opravdu moc ráda a nechci tě ranit, jsi pro mě důležitý a chci být k tobě fér. Našla jsem si někoho jiného,“ dodala jsem.

Nevzal to vůbec dobře, samozřejmě jsem věděla, že mě miluje, ale to, co mi navrhl, jsem nečekala. „Nechci o tebe přijít. Vím, že mě taky miluješ. Můžeš být s námi oběma. Raději se s tebou budu dělit, než abych o tebe úplně přišel,“ řekl mi tehdy. A já od té doby nad jeho návrhem přemýšlím. Láká mě i děsí zároveň. Vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Mám je ráda oba, ale Michala miluju.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články