Mariana (25): Sestra měla vždycky všechno, a já nic. Bojím se ji seznámit se svým přítelem

Mariana (25): Sestra měla vždycky všechno, a já nic. Bojím se ji seznámit se svým přítelem
Zdroj: Shutterstock

Sourozenecká žárlivost je vcelku běžným jevem. Mariana s ní bojuje snad odjakživa. Přestože je starší než její sestra, osud jí tolik nepřál.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 10. 2021 10:00

Moje sestra Lucie (22) má vše, po čem ženy touží. Je neuvěřitelně krásná, a navíc velmi chytrá. Vyzařuje z ní taková energie, za kterou se musejí všichni otáčet.

Rodičům už na mě nezbýval čas

Já takové štěstí nemám. Nedorostla jsem do její krásy, nemám její dlouhé husté blonďaté vlasy ani její štíhlou figuru. Už od začátku mi bylo jasné, že jsem ta hnusnější dcera. Rodiče kolem Lucie vždy poletovali a na mě už jim nezbýval čas.

Jejich přehlížení mi nevadilo, tak nějak jsem se s ním smířila. Co mě však pokaždé dokázalo vyvést z míry, byla sama Lucie. Prvního kluka měla v patnácti letech. Byl to největší fešák ze školy. S kým jiným by také mohla chodit? Já si na první známost musela počkat až na vysokou školu. A ani tak to nebyl žádný osudový vztah.

Její seznámení s mým ex nedopadlo dobře

Ondřej v té době chodil o ročník výš než já. Překvapilo mě, že se mu líbím. Upřímně mě stále překvapí, když o mě muž projeví zájem. Chodili jsme spolu asi dva měsíce, když jsme při jedné procházce narazili na Lucii. Do té doby jsem neměla ani v nejmenším chuť je představovat. Asi už od začátku jsem se bála, že mi Lucie Ondřeje přebere.

„To je tvoje sestra?“ zeptal se Ondřej potom, co jsme ji potkali. „Ano, je,“ přitakala jsem. „A cože je tak krásná? To máte každá jiné rodiče?“ zavtipkoval Ondřej, ale já jsem se rozhodně nesmála. Jeho vtip mě zasáhl na tom nejcitlivějším místě. Už v tu chvíli mě napadlo, že náš vztah nebude mít dlouhého trvání.

Bojím se jí představit svou novou lásku

Nespletla jsem se. Lucie za mnou po pár dnech přišla s tím, že ji Ondřej vyhledal. „Byl docela neodbytný. Chtěl, abych s ním šla na kafe,“ prozradila mi. Doteď nechápu, co se Ondřejovi honilo hlavou. To si myslel, že mi to Lucie neřekne? Velmi těžko jsem se z jeho zrady vzpamatovávala a ještě větší klín to zarazilo do mého vztahu s Luckou. Přestaly jsme si být blízké.

Od této události uběhlo pět let a já si konečně znovu našla přítele. Akorát mám strach ho představit Lucce. „Co když to dopadne stejně?“ honí se mi hlavou. Nechci být znovu za blbce a bojím se dalšího zklamání.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články