Vladimír (45): Dal jsem pěstí bráchovi. Za to, co provedl své manželce, si to zasloužil

Vladimír (45): Dal jsem pěstí bráchovi. Za to, co provedl své manželce, si to zasloužil
Zdroj: Freepik

Vladimír vždycky vycházel se svým bratrem velmi dobře, i když byl každý z nich povahově úplně jiný. Teď se ale stalo něco, kvůli čemu se Vláďa neudržel a svého sourozence napadl.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 06. 2021 10:00

Standa (49) byl vždycky extrovert a v každé společnosti se cítil jako doma. Takto vystupoval už od mateřské školky. Měl hromadu kamarádů, kteří za ním chodili, ať šel kamkoliv. Častokrát jsem si říkal, kde je chyba, že já jsem úplně jiný. Proč mě ostatní nemají rádi stejně jako Standu.

Vzal si nejhezčí holku ze školy

Na základní i střední škole to bylo stejné. Standa byl tak populární, že snad neexistoval nikdo, kdo by ho neznal. V prváku začal chodit s nejhezčí holkou ze školy. Marie (49) byla opravdu kost. Blonďatá, hnědooká a její nohy snad sahaly až do nebe. Neexistoval kluk, který by do ní nebyl zamilovaný. Nakonec ji dostal Vladimír.

Nebylo to žádné mladistvé poblouznění. Jejich vztah přestál střední školu a v pětadvaceti se konala svatba. Všichni si mysleli, jakým ideálním párem jsou. Byli hvězdami na každém večírku a zdálo se, že spolu vydrží navěky. Po dvou letech od svatby se jim narodila dvojčata Petr a Pavla. I jako rodina byli perfektní. Standa ale před rokem a půl všechno zkazil.

Přišla na něj krize středního věku

Nabrnknul si dvaadvacetiletou holku, která je skoro stejně stará jako jeho děti, a od Marie se odstěhoval. Ta po jeho odchodu trávila spoustu času se mnou a mojí rodinou. Bylo mi jí líto. Je to úžasná ženská a s mojí manželkou jsou velké kamarádky. Marie si nezasloužila, jak se k ní Standa zachoval. „Pořád ho miluju,“ brečela nám často v kuchyni.

Já už její nářky nemohl dál snášet a rozhodl jsem se, že promluvím Standovi do duše. Dal jsem si s ním sraz a doufal jsem, že ho přivedu k rozumu. On si ale pořád vedl svou. „Opustil jsem Marii, protože jsem našel někoho lepšího. Marie už je stará a není s ní žádná zábava,“ řekl mi. Ty ses vážně zbláznil!“ vyjel jsem na něj. „Myslíš jen a jen na sebe. Jsi sobec, který si takhle dobrou ženskou jako Marie nezaslouží,“ pokračoval jsem.

Přestal se s námi stýkat

Byl jsem vzteky bez sebe. Vstal jsem od stolu a dal Standovi pěstí. Nejsem žádný násilník, ale jak jsem ho viděl s takovým výsměchem pohřbívat rodinný život, neudržel jsem se. Hned potom jsem se mu omluvil, ale bylo už pozdě. „Ty jsi fakt agresivní magor. Už tě nikdy nechci vidět,“ řval na mě při odchodu.

A jak řekl, tak taky učinil. Od té doby jsme se neviděli. Od Marie vím, že se s novou přítelkyní odstěhoval někam k Praze, a navíc přerušil kontakty jak se svojí rodinou, tak s rodiči. Je jak vyměněný. S bratrem, kterého jsem znal, nemá nic společného.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články