Mirek (35): Žena mě opustila hned po porodu. Teď se omluvila a chce se vrátit

Mirek (35): Žena mě opustila hned po porodu. Teď se omluvila a chce se vrátit
Zdroj: Freepik

Mirka opustila jeho žena Zuzka těsně po porodu. Jako důvod uvedla, že ho nemiluje. Rok viděl syna jen dvakrát týdně. Nebylo to lehké období. Pak ale přišla Zuzka s tím, že udělala chybu a chce se vrátit. Mirek je za to rád, protože mají možnost začít znovu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 05. 2022 07:00

Dostihla nás krize. A právě v době, kdy byla manželka Zuzka (30) těhotná. Nešlo jen o splašené hormony, ale o vztahový nesoulad mezi námi dvěma. Těsně po porodu mě opustila. Nechtěl jsem jí v tom bránit a dělat scény. Když se po roce omluvila a požádala o druhou šanci, byl jsem za to neskonale rád.

Žena se ke mně neuměla chovat

Zuzka byla vždycky výbušné povahy. I když jsem se s tím naučil pracovat, někdy mi to bylo líto. Uměla být zlá a lstivá. A já vlastně pořádně nevěděl proč. Já jsem obyčejný chlap, co chtěl mít v životě jen klid. Po rodině jsem vždycky toužil a se Zuzkou to vypadalo nadějně. Po pár letech jsme si řekli, že už je čas.

Otěhotněla zhruba po roce snažení. Tajně jsem doufal, že ji mateřství zjemní a bude se ke mně chovat líp. Ve skutečnost to ale bylo přesně naopak. Lomcovaly s ní hormony a zlá byla vlastně od rána do večera. Kolegové mi říkali, abych zaťal zuby, že to přejde. Já jsem ale měl pocit, že je v tom víc než rozbouřené hormony.

Zuzka během hádek začala házet věcmi a používat vulgarismy. Den ode dne to bylo mezi námi horší. Snášel jsem nespočet urážek a nesmyslných výčitek. Už na mě nedokázala normálně promluvit. Byl jsem z toho velmi nešťastný. Vlastně jsem si ani neužil to, že je v jiném stavu. Vyhýbala se mi. Žili jsme sice pod jednou střechou, ale každý sám.

Manželka mě opustila po narození syna

Když mi na moje přání být u porodu řekla ne, pochopil jsem, že je to mezi námi zlé. Nesměl jsem za ní ani do nemocnice, abych si syna pochoval v náručí. Když se s ním vrátila domů, celou situaci rozsekla. „Odcházím od tebe," pronesla mezi dveřmi a bylo to. Zajímal jsem se o důvod jejího odchodu. Na to mi řekla, že už mě prostě nemiluje.

Bylo to bolestivé, ale nemohl jsem proti tomu bojovat. Usiloval jsem alespoň o malého Ríšu. Na rozvod jako takový nespěchala, takže jsme se museli rozumně domluvit. Mohl jsem za ním dvakrát týdně. Bylo to pro mě těžké, protože jsem nebyl u jeho několika „poprvé". Když se poprvé přetočil na bříško, nebo když mu rostl první zoubek.

Jisté změny jsem ale pozoroval. Čas od času se na mě usmála, nebo jsem mohl zůstat o hodinu déle. Téměř rok jsme nevědomky pracovali na našem vztahu. Velká změna nastala, když mi nabídla, abych u ní přespal. Připadal jsem si jako středoškolák, který je až po uši zamilovaný. Tu noc jsme se po dlouhé pauze zase milovali.

Žena mě požádala o druhou šanci

Trvalo to ještě pár měsíců, než přišla s prosbou. „Chtěla bych se k tobě vrátit," řekla u společné večeře. „Sama nevím, co mě to draplo. Ale vím, že jsi hodný člověk a máš mě rádPochopím, když řekneš ne, ale moc bych stála o druhou šanci," přiznala a já byl štěstím bez sebe. Na nic se konkrétního jsem se neptal. Nevyzvídal jsem, proč byla tak zlá, nebo proč chtěla rozvod.

Počkám si, až s tím přijde sama. Pro mě je teď nejdůležitější to, že je mám oba doma. Jsme zase rodina. Na Zuzce vidím, jak se snaží. I když mi unikl první rok života našeho syna, máme před sebou mnohem víc. Doufám, že si Zuzka vážně uvědomila, že my dva k sobě zkrátka patříme. Miluji je oba a udělám pro jejich štěstí první a poslední.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články