Kamil (55): Překonali jsme s manželkou tři vážné krize. Teď se nejspíš rozvedeme kvůli úplné hlouposti

Kamil (55): Překonali jsme s manželkou tři vážné krize. Teď se nejspíš rozvedeme kvůli úplné hlouposti
Zdroj: Pixabay

Kamil s Markétou zažili jak krásné časy, tak i ty zlé. Vždy ale vše dokázali vyřešit. Nerozdělilo je ani to, když jejich syn začal brát drogy. Slovo rozvod padlo v jejich vztahu poprvé teprve nedávno.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 10. 2021 08:00

S Markétou jsme spolu dlouhých třicet let. Za tu dobu jsme toho spolu zažili hodně. Vždy jsme ale kritické období překonali a šli dál. Myslel jsem si, že není nic, co by nás dokázalo rozdělit. Zjevně jsem se zmýlil. Možná vás překvapí, jaký důvod k tomu bude.

Manželka chtěla slavit každé výročí

Seznámili jsme se chvíli po škole. Markéta pracovala v uzeninách, kam jsem chodil nakupovat. Nikdy mi párek nechutnal tak, jako když mi ho prodala právě ona. Chvíli mi trvalo, než jsem se osmělil a pozval ji na rande. Byla to veselá kopa. Okamžitě jsem zahodil zábrany a užíval si každou minutu, kterou jsme spolu strávili.

Začali jsme spolu bydlet už po roce chození. Kdekomu to přišlo brzy, ale my to tak cítili. Moc jsme si sice vyskakovat nemohli, protože peněz jsme měli pomálu, přesto jsme byli šťastní. Když jsem si našel lépe placenou práci, mohli jsme si za pár let pořídit vlastní byt. Náš vztah kvetl jako růže a já byl ten nejspokojenější muž na světě.

Markéta chtěla slavit každé naše výročí. Vždy přichystala nějaké překvapení a koupila mi dárek. Rychle jsem pochopil, že se totéž očekává i ode mě. Zvykl jsem si na to a vždy si dával pozor, abych na žádné datum nezapomněl. Když šlo o větší výročí, musel jsem sáhnout hlouběji do kapsy.

Překonali jsme spolu tři krize

Během té doby se nám narodily dvě děti. Ne vždy to ale bylo růžové. Náš vztah se několikrát ocitl na křižovatce. Poprvé v době, kdy mě vyhodili z práce a nám pár měsíců chyběly peníze. Podruhé, když Markétě umřel otec a ona se sesypala. Když bylo Tomášovi patnáct, začal brát drogy. To byla asi nejtěžší zkouška.

Vždycky jsme to ale společně zvládli. Vzájemně jsme se podporovali a hledali řešení, jak z daného průšvihu ven. Čím větší problém, tím víc nás to utužilo. O to větší šok teď zažívám. Já totiž zapomněl na 30. výročí seznámení. Je to tak! Zrovna jsem toho měl hodně v práci a nic jsem nestíhal.

Ten den prostě nestál za nic. Po cestě na důležitou pracovní schůzku jsem píchnul. Kvůli tomu jsem přišel pozdě. To zákonitě rozzuřilo mého šéfa a už to jelo. Neměl jsem na nějaké výročí ani pomyšlení. Z hlavy se mi úplně vytratilo. Markéta mi od čtyř volala, kde jsem. Byl jsem na ni protivný a prosil ji, aby mě nechala být.

Manželka se chce rozvést kvůli mé zapomnětlivosti

Zatímco já doháněl resty v práci, Markéta se připravovala na večer. Toho, že se mi vybil telefon, jsem si ani nevšiml. Domů jsem přijel po sedmé hodině. Markéta tam nebyla. Otevřel jsem si pivo a pustil televizi. Nijak jsem nepátral po tom, kde je. Po osmé se rozrazily dveře a v nich nasupená Markéta. ,,Můžeš mi říct, kde jsi?“ udeřila a sundala si kabát. Měla na sobě slavnostní šaty a byla upravená.

,,My něco slavíme?“ zeptal jsem se nejhůř, jak jsem mohl. ,,Jo, tak ty to nevíš? Aha. Možná proto jsem čekala přes dvě hodiny v restauraci,“ vyčítala mi a mrskla po mně dárek. Byly v něm hodinky, které jsem si tak moc přál. Markéta to ode mě bere jako podraz, dokonce se to podle jejích slov nedá vzít zpět. Silně uvažuje o rozvodu. Jsem jen člověk, který prostě dělá chyby, snad jí to dojde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články