Pavel (34): Když si manželka udělala řidičák, netušil jsem, jakým průšvihem to skončí. Situace má jediné řešení

Pavel (34): Když si manželka udělala řidičák, netušil jsem, jakým průšvihem to skončí. Situace má jediné řešení
Zdroj: Freepik

Pavlova žena si před časem udělala řidičský průkaz, což mělo být výhodné pro oba. Místo toho se ukázalo, že oni dva spolu do auta sednout nemohou. Vzájemně se peskují, což vyvolává zbytečné hádky. Pavel teď přemýšlí, jak nepříjemnou situaci vyřešit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 10. 2021 08:00

Moje žena Petra (33) velmi těžce nese vtipy na téma ,,žena za volantem“. Vždy, když spolu někam jedeme, prostor v autě se mění v bitevní pole. Petra si udělala řidičák před dvěma lety. Teď se rozhodla aktivně řídit a naším vztahem se v důsledku toho prohnala už nejedna bouřka.

Manželka mě začala v autě sekýrovat

Dokud jsme bydleli v Praze, Petra neměla potřebu řídit. Kam potřebovala, tam se dostala městskou hromadnou dopravou. Parkování v centru je poměrně komplikované, zvlášť, když jsou snad všude modré zóny. Já jsem oproti ženě ten pohodlný a rád se všude vozím autem i za cenu dlouhých kolon.

Před třemi lety jsme se přestěhovali čtyřicet kilometrů za Prahu. Zde už je to se spojením do města horší. Ne vždycky jede autobus tak, jak člověk potřebuje. Petra začala mluvit o tom, že si udělá řidičský průkaz, aby si usnadnila život a minimálně na kraj Prahy dojížděla autem.

V době, kdy se učila na testy, bylo doma docela dusno. Přesněji řečeno v autě. Petra mě totiž začala často opravovat. ,,Tadys měl dát přednost,“ ukazovala prstem na křižovatce. ,,Ty nepoužíváš blinkr? A víš, že tady je padesátka a ty jedeš šedesát?“ Měl jsem z ní nervy na pochodu. Nicméně jsem se nechtěl hádat, takže jsem ji vždy poslechl, i když jsem si myslel svoje.

Když řídí manželka, je to pro mě očistec

Všechny testy včetně jízd složila na první pokus. Netušil jsem, že nám tím doma začíná peklo. Bylo zbytečné kupovat druhé auto, když jsme měli společnou cestu do práce. Domluvili jsme se, že každé ráno bude řídit Petra, aby se pořádně rozjezdila. Jenže to s sebou neslo nespočet hádek. ,,Zastav, už je červená,“ křičel jsem na ni, protože nebrzdila.

,,Já ji vidím, klid, prosím tě,“ krotila mě. Její jízda pro mě byla očistcem. Stavěla před každým přechodem, i když na něm nikdo nestál. ,,Jeď, nikdo tam není. Takhle pojedeme do práce tejden,“ nadával jsem na její styl jízdy. Když musela zaparkovat mezi dvě auta, měl jsem nervy na pochodu.

,,Musíš si najet víc doprava a už to toč. Toč to, nebo tomu autu urazíš zrcátko,“ nervoval jsem se. ,,Nech mě být, vím co mám dělat,“ trvala si na svém Petra a dál couvala mezi auta. Bum prásk, zrcátko stojícího auta leželo na zemi. ,,Za to můžeš ty! Kdybys do mě nevandroval, v klidu bych si tam zacouvala. Jenže ty do mě pořád hučíš,“ vztekala se Petra.

Rozhodl jsem se koupit druhé auto

Tak to bylo každé ráno. Bylo vlastně jedno, kdo řídí. Když jsem volant držel já, Petra mě pořád peskovala, že porušují pravidla silničního provozu. ,,Jedeš moc pomalu. Jedeš moc rychle,“ komentovala situaci na silnici. ,,Co tě v té autoškole učili? Podívej se, jak držíš volant!" Po měsíci společných jízd do práce mi bouchly saze. Zrovna řídila Petra. Vjela do křižovatky, aniž by se rozhlédla.

Chovala se, jako by byla na silnici sama. ,,Tamhle zastav,“ požádal jsem ji. Sotva zabrzdila, vybouchl jsem. ,,Jsi normální? Nemůžeš takhle vlítnout do křižovatky. Nejsi tady sama, ty káčo!“ ujelo mi. ,,Káčo? Tebe štve, že řídím líp než ty, viď? Víš, chlapečku, ony i ženy umějí řídit auto,“ lhala si do kapsy. Jakmile vylezeme z auta, je všechno zase v pohodě. Rozhodli jsme se, že spolu budeme jezdit, jen když to bude nezbytně nutné. Já už se dívám po nějakém ojetém autě, které bych jí dopřál, protože tohle se nedá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články