Kde si dát v Praze pozor: Znáte ty nejnebezpečnější pražské křižovatky?

Jedna z velmi rušných pražských křižovatek
Zdroj: Instagram
Jedna z velmi rušných pražských křižovatekNa křižovatkách si dávejte obzvláště pozorNejnebezpečnější křižovatky v PrazeNehody v Praze leden-březen 2019+ 1 fotka+ 2 fotky

Přinášíme přehled nejnebezpečnějších úseků a křižovatek v hlavním městě, kde by si řidiči a chodci měli obzvlášť dávat pozor.

Petra Járková
Petra Járková 03. 05. 2019 18:00

Přestože v průběhu let počet dopravních nehod v Česku klesá, stále nejde o uspokojivá čísla. Nejhorší situace panuje v hlavním městě!

Od začátku roku se stalo v Praze dohromady 4 977 dopravních nehod. Zemřeli 3 lidé, těžce se zranilo 33 účastníků silničního provozu, dalších 426 pak utrpělo zranění lehká. V důsledku dopravních nehod vznikly hmotné škody přesahující 330 milionů korun.

Čísla za celé Česko jsou o poznání vyšší. Od ledna do března vyšetřovala policie přes 23 tisíc dopravních nehod. „Při těchto nehodách bylo 87 osob usmrceno, 365 osob zraněno těžce a 4 468 osob zraněno lehce. Celková hmotná škoda odhadnutá policisty na místě dopravní nehody dosáhla 1,48 miliardy Kč,“ uvádí policie v aktuální zprávě.

Podle starších souhrnných statistik se v Praze nejvíc bourá na Jižní spojce a dálnici D1. Mezi nejnebezpečnější křižovatky patří Vídeňská – Jižní spojka, Jižní spojka – Chodovská nebo Bulhar v centru města.

Všechny nebezpečné úseky najdete v galerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články