Praha v pravěku: Ojedinělá expozice vás seznámí se životem pravěkých obyvatel pražského území

Expozice využívá výsledků experimentální archeologie a je doplněna o nové modely, repliky a rekonstrukce. Najdete zde informace od počátků pravěku do doby příchodu Slovanů.
Zdroj: archiv
Expozice využívá výsledků experimentální archeologie a je doplněna o nové modely, repliky a rekonstrukce. Najdete zde informace od počátků pravěku do doby příchodu Slovanů.Expozice využívá výsledků experimentální archeologie a je doplněna o nové modely, repliky a rekonstrukce. Najdete zde informace od počátků pravěku do doby příchodu Slovanů.Expozice využívá výsledků experimentální archeologie a je doplněna o nové modely, repliky a rekonstrukce. Najdete zde informace od počátků pravěku do doby příchodu Slovanů.Expozice využívá výsledků experimentální archeologie a je doplněna o nové modely, repliky a rekonstrukce. Najdete zde informace od počátků pravěku do doby příchodu Slovanů.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zajímá vás, jak to na území Prahy vypadalo před stovkami let? Stálá expozice Muzea hlavního města Prahy, která rozhodně stojí za zhlédnutí, vám nabízí odpovědi na otázky, kdy přišli a jak vypadali, kde a jak bydleli, čím se živili, jak hospodařili, jak se oblékali a zdobili, jak mysleli a pohřbívali pravěcí obyvatelé pražského území.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 11. 05. 2019 18:00

Expozice je věnovaná archeologii Prahy od pravěku do doby příchodu Slovanů v raném středověku. Úvodní části přinášejí informace o počátcích archeologického bádání v Praze i některých významných postavách pražské archeologie a o vývoji osídlení pražské kotliny od paleolitu po raný středověk.

Další oddíly jsou tematicky zaměřené na hlavní oblasti lidské každodennosti, vždy průřezově po celé sledované období. Prostřednictvím originálních nálezů, obrazových materiálů, modelů a rekonstrukcí dokumentují proměny způsobů bydlení, obživy a hospodaření i postupy výroby nejrůznějších předmětů – nádob, nástrojů a zbraní. Stranou nezůstává ani oděv, úpravy zevnějšku i šperky a další ozdoby.

Obsahem poslední části této expozice jsou způsoby pohřbívání jako projev duchovních představ dávných obyvatel dnešní Prahy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články