Vanda (32): Přítel odmítá letět na luxusní dovolenou, místo toho chce vyrazit jen na Moravu

Vanda (32): Přítel odmítá letět na luxusní dovolenou, místo toho chce vyrazit jen na Moravu
Zdroj: Freepik

Kompromis je v partnerském vztahu zásadní. Ne vždy se oba shodnou, a proto je nutné poznat, kdy je dobré trochu ustoupit. Vanda se se svým přítelem neshodne na tom, kam letos pojedou na dovolenou. A pro ni je to zásadní věc.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 07. 2022 10:00

Jsem náročná žena. Mám ráda, když je všechno podle mého přání. A když je náhodou někdo proti, nemíním se mu podřídit. Zatím to v mém vztahu nikdy nebyl problém. Můj přítel Max (35), se kterým chodím už rok a půl, byl prostě dokonalý.

S přítelem bydlím už rok

Sice spolu nechodíme dlouho, ale i tak považuji náš vztah za vážný. Už po půl roce mi Max nabídl, jestli nechci bydlet s ním. Byla jsem hned pro. Jeho byt je oproti mému naprosto dokonalý. Nachází se na krásném místě. Je uprostřed zeleně, ale i tak blízko centra Prahy. A Max jej navíc má neskutečně krásné zařízený.

Oproti mému bytu je opravdu luxusní a velký. Max pracuje jako programátor, takže si může dovolit to nejlepší. Dokonce k němu jedenkrát týdně docházela paní na úklid. Byl to o tolik odlišný život, než jaký jsem znala předtím.

Ve vztahu přišel první zádrhel

I přes mou neochotu ke kompromisům jsme si skvěle rozuměli a společné bydlení nemohlo dopadnout lépe. Skoro nikdy jsme se nehádali a ve všem jsme se shodli. Teprve teď přišel první zádrhel. Tím je výběr destinace, kam letos pojedeme na dovolenou.

Mým snem bylo se podívat do Dominikánské republiky. Už jsem si i vyhledala zájezdy, které by mohly připadat v  úvahu. Bydleli bychom ve čtyřhvězdičkovém hotelu s přímým přístupem na pláž a všechno by bylo naprosto dokonalé. Takovou dovolenou bych si moc přála. Poslední rok jsem totiž byla dost ve stresu a nutně bych potřebovala aspoň na chvíli vypnout a na nic nemyslet.

Partner mi nechce ustoupit

Zašla jsem za Maxem s návrhem na dovolenou. Myslela jsem si, že s tím nebude žádný problém, ale Max byl proti. „Vypadá to hezky, ale mně by se víc líbilo cestovat po Česku. Co jet třeba na Moravu? Tam je krásně a mohli bychom objet sklípky,“ odpověděl mi. „Ty navrhuješ Moravu místo Dominikánské republiky? To je velký rozdíl. Ještě si to rozmysli,“ řekla jsem naštvaně.

Nerozmyslel, neustále opakuje, abychom luxusní dovolenou odložili na příští rok. Vůbec nechápu, kde je problém. Peníze na to máme, tak co ho nutí dát přednost dovolené na Moravě? Já ale rozhodně nemíním ustoupit, klidně pojedu sama, pokud se mu nebude chtít. To není žádný problém.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články