Veronika (35): S manželem jsme se pohádali kvůli letní dovolené. Já chci oddych, on divočinu na vodě

Veronika (35): S manželem jsme se pohádali kvůli letní dovolené. Já chci oddych, on divočinu na vodě
Zdroj: Freepik

Blíží se čas letních dovolených a spousta rodin uvažuje nad tím, kam se letos vydá. Vybrat to nejlepší místo může být náročné. Každý má svůj názor a najít kompromis je někdy nadlidský úkon. Pro Veroniku a jejího manžela Igora se debaty o dovolené změnily v ostré hádky.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 05. 2022 07:00

S Igorem (34) jsme svoji deset let. Teď to skoro vypadá na rozvod a důvod je smutný. Nejsme totiž schopni dohodnout se, kam pojedeme na letní dovolenou. Taková malichernost přerostla v neskutečné hádky a teď mám strach, že dojde na nejhorší.

Každý rok jezdíme do Řecka

S dětmi Markem (9) a Martinem (6) jezdíme skoro každý rok na stejné místo. Máme v Řecku jedno oblíbené městečko, kde je málo turistů, jsou tam hezké pláže a apartmán, v němž bydlíme, je levný. Mám to místo opravdu moc ráda a jsem tam pokaždé neskutečně šťastná.

Ty dva týdny, co tam každé léto trávíme, jsou pro mě balzám na duši. Po uspěchaném roce v náročné práci a s vyzvedáváním dětí a shonem všedního dne tam konečně najdu klid. Opaluji se na pláži, občas se vykoupu v moři a s chlapci se na pláži bavíme různými hrami. Prostě to tam miluji.

Přišla první hádka

Ale můj muž tento rok přednesl nečekaný návrh. „Rád bych jel tentokrát někam jinam. Do Řecka bychom jeli už po páté. Nemáš chuť zkusit něco jiného? Napadla mě trochu aktivnější dovolená. Kolega z práce byl na týden na raftech v Rakousku a prý to byla úžasná dovolená," řekl mi. „Nemyslím si, že by se mi to líbilo,“ odvětila jsem. „Chtěla bych jet tam jako vždycky, ještě se o tom pobavíme," ukončila jsem rozhovor.

Byla jsem si jistá, že svého muže přemluvím. Nechtělo se mi jet někam jinam. A ještě k tomu na vodu, kde si opravdu neodpočinu a bude po mně vyžadována fyzická aktivita. Ale Igor se tentokrát nenechal tak jednoduše přemluvit, stál si za svým. O Řecku už nechtěl slyšet.

Nedohodli jsme se na kompromisu

Od jeho návrhu proběhlo už několik hádek. Velmi nepříjemných hádek. Ta poslední byla obzvlášť ošklivá. „Jestli chceš jet do Řecka, tak si jeď, ale já zůstanu doma. Znovu už mě tam nedostaneš. Fakt už mě vadí, jak musí být pokaždé po tvém. Nedokážeš se ani jednou přizpůsobit mně. Přestává mě to bavit. Není to jenom dovolená, ale i spousta jiných věcí. Jsi neskutečně manipulativní," vyložil karty na stůl.

Byla jsem na něj hrozně naštvaná, a proto jsem ho poslechla. Pobyt v Řecku jsem rezervovala jen pro sebe a pro kluky. „Igora necháme doma, když si to tak přeje," říkala jsem si. Když to zjistil, urazil se a začal spát na gauči. Od té doby spolu nemluvíme. A když už, tak se jen hádáme. Nikdy by mě nenapadlo, že letní dovolená nás může tak rozhádat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články