Brigita (26): Partnerovi vadí, že chodím bez podprsenky. Uráží mě, že se chovám jako koketa

Brigita (26): Partnerovi vadí, že chodím bez podprsenky. Uráží mě, že se chovám jako koketa

Brigitin partner Láďa má velký problém s tím, jak chodí oblékaná. Vadí mu zejména to, co je na Brigitě vidět. Považuje ji kvůli tomu za koketu. Jenže Brigita se rozhodně nehodlá vzdát svého pohodlí. A dokonce přemýšlí ještě nad další věcí...

Tereza Procházková
Tereza Procházková 25. 01. 2021 06:30

Když mi bylo čtrnáct, máma mě zavlekla do obchodu a nařídila prodavačce, aby mi vybrala podprsenku. Bylo mi to strašně nepříjemné a dostala jsem přednášku o tom, že bez ní nesmím chodit a nejede přes to vlak.

Necítila jsem se v tom dobře

Máma nakonec koupila dvě a já to nesnášela, cítila jsem se v tom jako ve vězení. Pokaždé, když jsem přišla domů, tak jsem si ji sundala a navlékla jsem si svetr, aby to někoho nepohoršovalo. Byla to úleva, když jsem se ve dvaceti odstěhovala, chodila jsem si doma, jak jsem chtěla, ale do práce jsem si podprsenku brala.

Našla jsem skvělou práci

Po pěti letech jsem šla do jiné firmy a byla jsem nadšená. Obrovský open space, kde bylo hodně lidí a každý byl oblečený, jak chtěl. Některé ženy měly kostýmky, jiné roztrhané šortky. Bylo vidět, že se tu nehodnotí vzhled, ale práce.

Později jsem se tam zamilovala do Ládi, je to také grafik. Měla jsem pocit, že ho znám už dlouho. Všichni jsme byli skvělá parta. A pak jsem si řekla, že když jsou všichni tak svobodomyslní, odhodím konečně podprsenku, abych se cítila taky volná. Bylo to úžasné a stouplo mi neuvěřitelně sebevědomí.

Nepotřebovala jsem provokovat výstřihy, bohatě mi stačilo, když jsem si vzala jen tílko. Láďa ale začal vyšilovat. „Proboha, jsou ti vidět bradavky!“ vyjekl a snažil se mě zahalovat.

Cítím se božsky

Nejsem jediná, kdo chodí bez podprsenky, všimla jsem si pár kolegyň, ale na ty Láďa nic neříká, vadí mu to u mě. Já už to ale nosit nechci, mám zdravá a pěkná prsa a nebudu je dusit v podprsence. Nejde mi o to, abych byla sexy, ale o to, že mě nic nesvazuje. Kromě Ládi to opravdu nikdo neřeší. Možná, že se muži víc koukají, to přiznám, že jsem zaznamenala, ale je to normální věc.

„Tak mi jsou vidět bradavky, no co. Ty je máš taky,“ namítla jsem. „Ale nehraju si na koketu! Nechci, abys je každému ukazovala. Radek nad tebou pokaždé slintá, to ti nevadí?“ vyčítal mi.

Upřímně? Nevadí. Jsou to moje prsa, ale Láďa mě uráží dál a obávám se, že jak jsem se zbavila podprsenky, tak se budu muset zbavit i jeho. Po téhle svobodě jsem totiž toužila celý život, a dokud to nevypadá blbě, tak proč ne.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články