Nikola (25): Dovolená s kamarádkou byla loni jako za trest. Teď mě zavolala na další

Nikola (25): Dovolená s kamarádkou byla loni jako za trest. Teď mě zavolala na další
Zdroj: Pixabay

Nikola se loni vydala na společnou dovolenou k moři se svou dobrou kamarádkou Lenkou. Hodně si od toho slibovala. Nakonec se ale dovolená stala propadákem. Nikola si slíbila, že s Lenkou už nikdy nikam nepojede. Ta jí ale letos znovu nabídla, jestli spolu nezaletí k moři.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 05. 2022 13:00

Loni v létě jsem se vydala s kamarádkou do Itálie. Nenapadlo mě, že dovolená s dlouholetou kamarádkou může skončit špatně. Po návratu jsem si slíbila, že s Lenkou (24) už nikdy nikam nepojedu. Myslela jsem si, že to má stejně. Ona však nedávno přišla s tím, jestli nepojedeme spolu k moři. I když ji mám ráda, už s ní nikam jet nechci. Musím najít šetrný způsob, jak jí to sdělit.

Vyrazila jsem s kamarádkou na dovolenou k moři

Když se mě Lenka v loni v lednu zeptala, co bych řekla společné dovče u moře, byla jsem jejím nápadem nadšená. „Jedu! Že váháš," reagovala jsem tehdy. Ta představa, že my dvě spolu někam vyrážíme, byla velmi lákává. Lenku znám déle jak deset let. Myslela jsem si, že mě nemá čím překvapit.

Celé to začalo tím, že Lenka chtěla jet za každou cenu do Itálie. Já se snažila prosadit Španělsko, ale nakonec jsem ustoupila. Říkala jsem si, že společná dovolená byl její nápad, tak ať je po jejím. Já chtěla polopenzi, Lenka trvala na all inclusive. Vlastně jsme se od začátku na ničem neshodly. To mi ale došlo až později.

Když jsme v červenci odlétaly, těšila jsem se, že letím vzhůru novým zážitkům. Už v letadle jsem si prstem na mapě hledala místa, která chci v průběhu nejbližších deseti dní vidět. Lenka zase hlásila, že se od moře nehne. Maximálně si zajde pro studený drink k baru. Kdybych jen tušila, že to myslí vážně... První dva dny jsme skutečně ležely u moře jak dvě placky.

Kamarádka si přivedla milence, musela jsem čekat venku

Já jsem akční typ, ležení u moře je pro mě utrpením. Snažila jsem se naplánovat nějaký výlet. Chtěla jsem vidět hlavně Řím. Když jsem to Lence navrhla, našpulila pusu. „Jakože se v tom horku budu někde plahočit a poznávat místní kulturu?" prskla. „Pche, proto jsem se neletěla. Chci se koupat v moři a flirtovat s místními muži," odmítla můj návrh na výlet.

S jejím dovolením jsem se rozhodla, že se do Říma vydám sama. Odjela jsem velmi brzy ráno. Celý den jsem se courala místy, která mě zajímala. Bylo mi trochu smutno, protože jsem doufala, že pojedeme spolu. Těšila jsem se, až Lence večer všechno povykládám. Když jsem se vrátila na hotel, nemohla jsem se dostat do pokoje.

„Lenko!" bouchala jsem na dveře, za kterými jsem slyšela chichotání. Lenka mi otevřela ve spodním prádle. „Já tady někoho mám," uchechtla se. „Můžeš přijít později?" vyhnala mě. Šla jsem si dát do baru nějaký drink. Čekala jsem další dvě hodiny, než mě pustila do pokoje.

Slíbila jsem si, že s kamarádkou už nikam nepojedu

„A to jste nemohli jít jinam? Víš, jak jsem za celý den uchozená?" vztekala jsem se. Ty toho naděláš... Mario má kamaráda, kdybys chtěla," řekla a začala vykládat o svém objevu. Odmítla jsem ji poslouchat a zavřela se do koupelny. Tam jsem napočítala do sta, abych nevybouchla. Když jsem vylezla, Lenka už byla pryč.

„Aha, takže do města taky nejdeme," pronesla jsem ironicky. Zbytek pobytu strávila Lenka s Máriem a já sama po výletech. Zatímco já byla naštvaná, Lenka si dovolenou chválila. Proto jsem si loni slíbila, že to s ní bylo poprvé a naposledy. Jenže letos přišel šok. Lenka mě znovu oslovila s návrhem na společnou dovolenou. Ale já jet nechci. Takže teď přemýšlím, jak jí říct, že s ní už fakt nikam nepůjdu. Aniž bych se jí dotkla, nebo o ni přišla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články