Jana (37): Dárkem pro tchyni jsem si uřízla pořádnou ostudu, ránu do vazu mi zasadila švagrová

Jana (37): Dárkem pro tchyni jsem si uřízla pořádnou ostudu, ránu do vazu mi zasadila švagrová
Zdroj: Unsplash

Po takovém trapasu bezesporu netouží nikdo. Jana tak dlouho zvažovala a vybírala dárek pro tchyni, až nakonec sáhla vedle. Uřízla si ostudu před celu rodinou.

Jan Švanda
Jan Švanda 16. 12. 2022 07:00

S tchyní Martou (62) mám skvělý vztah. Před prvním setkáním s ní jsem měla trochu obavy. Milovala jsem jejího syna Martina (39) a prahla po tom, abych si rozuměla i s Martou. Bála jsem se, zda není ten typ, co do všeho remcá a diriguje vám život. Jenže obavy byly plané. Vzájemně jsme si padly do oka. Často jsme si volaly, navštěvovaly se a chodily spolu na kávu.

Nešťastný dárek pro tchyni

I proto mě neskutečně štve událost, která se stala před dvěma lety. Dostali jsme pozvání na oslavu Martiných narozenin a já dumala nad tím, jaký dárek jí přinést. Na nic kloudného a originálního jsem však nemohla přijít.

Zbývalo mi už jen pár dnů. Uklízela jsem a mimo jiné dělala pořádek také v šatníku. Šátrala jsem ve skříni a najednou jsem vzadu v přihrádce narazila na zelený župan a stejně barevné pantofle s květinami. Kdysi jsem je dostala k narozeninám či jako vánoční dárek. Mám početnou rodinu a vůbec jsem si už nepamatovala, kdo přesně mi je dal. Dárek to byl krásný, akorát já úplně nemusím zelenou barvu. Takže jsem ho někam odložila...

Věci byly netknuté a hezké, rozhodla jsem se, že je věnuji právě tchyni. Měla jsem pro ni navíc připravený ještě balíček kosmetiky. Věřila jsem, že se jí to všechno bude líbit.

Švagrová mi dala políček

Na oslavu dorazila prakticky celá Martinova rodina, včetně jeho mladší sestry Nikoly (31). Párty se povedla a všichni se dobře bavili. Tedy až do doby, než se začalo oslavenkyni blahopřát. Šla jsem na řadu až jako jedna z posledních. Usmívali jsme se na sebe, gratulovala jsem jí a předala dárek.

Marta ho rozbalila a vyndala župan s pantoflemi. Rozzářily se jí oči a děkovala mi. Vtom jí do řeči vstoupila Nikola. „Ty, Jančo, tohle jsem ti já dávala před dvěma lety k narozkám, ne?“ zaskočila mě poznámkou, po níž se začala hrozně řehnit. Musím říct, že krve by se ve mně v tu chvíli nedořezal! „To je trapas. Já jsem kráva, vždyť mi je dala Nikola!“ zašeptala jsem. Děsně jsem se styděla a červenala. Koukla jsem na tchyni, jejíž obličej zvážněl. Ostatní se tak tak drželi, aby se nezačali chichotat.

Tchyně mě potěšila

Odešla jsem pryč z pokoje a zavřela se v koupelně. Martin se za mnou marně dobýval. Plakala jsem, bylo mi strašně. Pak mi na dveře zaklepala Marta. „Janičko, pusť mě dovnitř, prosím,“ volala na mě. Váhala jsem, ale nakonec jí otevřela. „Marto, mrzí mě to. Nevím, co říct...“ vzlykala jsem. „Nic si z toho nedělej. Nezlobím se, mám tě moc ráda. Jsem šťastná, že si Martin vybral právě tebe,“ prohlásila. Její slova mě zahřála u srdce. Objala jsem ji a děkovala za všechno.

Vrátily jsme se zpátky do pokoje a Nikola přišla za mnou. Omlouvala se, že si to měla nechat pro sebe, nebo mi to říct mezi čtyřma očima. Také Martin mě přišel utěšit. „Na tyhle narozeniny nezapomenu. Cítím se strašně,“ řekla jsem mu. „Já vím, to bude v pohodě, zlato,“ uklidňoval mě a hladil po tváři.

Vše nakonec dopadlo dobře a musím říct, že můj vztah s tchyní se navzdory tomuto trapasu nijak nezhoršil. A na narozeninovou příhodu občas v žertu zavzpomínáme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články