Radka (29): Tchyně může puknout závistí. Přes chůvičku jsem vyslechla nevěru svého šéfa, díky tomu mi zvýšil plat

Radka (29): Tchyně může puknout závistí. Přes chůvičku jsem vyslechla nevěru svého šéfa, díky tomu mi zvýšil plat
Zdroj: Unsplash

Život se někdy ubírá podivnými cestičkami. Radka jednou zašla i s kolegyní ke svému šéfovi pro podklady na nový projekt. A přes zapnutou chůvičku se dozvěděla o jeho nevěře.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 18. 11. 2022 07:00

Pracuji v malém architektonickém studiu a tvoříme vlastně jednu velkou rodinu. Všichni si skvěle rozumíme. Můj šéf Adrian (40) nám nechává hodně volnosti a nemusíme se bát přijít i s nápady, které by někdo jiný možná považoval za příliš odvážné.

Můj šéf se stal otcem

Adrian se na prahu čtyřicítky stal tátou. Teď ho kvůli tomu méně vídáme v práci, protože se snaží trávit víc času doma. Děláme si z něj legraci, že každým dnem čekáme, až nám bude posílat výkresy počmárané pastelkami. Když mu to totiž rodina umožní, pracuje doma.

Nedávno volal do práce s tím, že dokončil pár výkresů, ale musí hlídat dceru. Napadlo mě, že nebudu posílat kurýra, ale zajedu za ním. Alespoň se podívám na malou Lily. Zeptala jsem se Kristýny (25), která se mnou sedí v kanceláři, jestli nechce jít taky. Na chvíli zaváhala, ale pak souhlasila. Tehdy mi nedošlo, že její zaváhání má důvod.

Vyrazily jsme za Adrianem, který nám otevřel dveře ve starém triku, teplákách a s miminkem na rukou. Byl rozcuchaný a vypadal, že by potřeboval oholit a vyspat se, ale rovněž působil mimořádně spokojeně. Malou pořád držel, takže mě jen navigoval, kde najdu výkresy. Kristýna mezitím udělala kafe. Já se zahloubala do Adrianových návrhů a usrkávala z velkého hrnku kávu, jakou v práci rozhodně nemáme.

Přes chůvičku jsem se dozvěděla o nevěře

Miluji tě,“ ozval se najednou Adrianův hlas. Zmateně jsem se rozhlédla kolem. Pak jsem pochopila, že v pokoji je zapnutá dětská chůvička. Adrian šel uložit malou do postýlky, aby se k nám mohl připojit. Zahřálo mě u srdce, jaký má k dceři vztah.

Taky tě miluji,“ pronesla Kristýna. Málem jsem pobryndala výkresy kávou. Cože? To se mi snad jenom zdá! Vrhla jsem se k chůvičce a napjatě poslouchala, co se bude dít dál. Adrian s Kristýnou se tiše domlouvali, kdy se zase uvidí. A pak bylo slyšet něco, co byl pravděpodobně vášnivý polibek. Strnule jsem zírala na chůvičku a nevěděla, co si o tom mám myslet.

Že se Kristýna vrátila do pokoje, jsem zjistila, až když stála vedle mě. Podívala se na chůvičku, ze které vycházel Adrianův hlas. Zpíval malé Lily ukolébavku. Podívala jsem se na Kristýnu a nenapadlo mě nic lepšího, než říct, že jsem to všechno slyšela. Cestou do práce jsme mlčely a od té doby spolu nemluvíme vůbec.

Tchyně mi závidí zvýšení platu

A stejné je to i s Adrianem. Už se mnou nekomunikuje přímo, ale vždy přes někoho z kolegů. Jsem si jistá, že ví, co jsem tehdy slyšela. Nikomu jsem to neřekla, jen v mých očích pořádně klesl. Jak to mohl své manželce udělat? A zrovna teď, když se jim narodilo dítě... Opravdu mě naštval. Zejména když nás ve studiu vždy označoval jako svou druhou rodinu. A aby té hořkosti nebylo málo, potichu mi zvýšil plat. O slušných 25 %. Ale fakt si myslí, že si tím koupí mé mlčení?

Jediné pozitivum na tom asi je, že když můj Fanda (35) řekl matce, jak jsem si platově polepšila, ta stará čarodějnice mohla puknout vzteky. Vždy mě kritizovala, že si jenom tak čmárám a nemám pořádnou práci. Ale když ví, kolik teď beru, vzalo jí to vítr z plachet. Netuší, co za tím je. Nikdy jí to neřeknu. Jen přemýšlím, že si budu hledat místo někde jinde. Atmosféra tam u nás už se nenávratně změnila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články