Míša (30): Budoucí tchyni jsem dohodila práci u nás ve firme. Když ji vidím každý den, jsem z ní na prášky

Míša (30): Budoucí tchyni jsem dohodila práci u nás ve firme. Když ji vidím každý den, jsem z ní na prášky
Zdroj: Freepik

Míša se nechala přemluvit a dohodila práci matce svého přítele Petra. Netušila však, že si tím zadělá na veliký problém. Po čase se totiž ocitly na stejné směně. Míša už jí má plné zuby, protože se chová nepřípustně. Nemá to však komu říct, protože Petr nedá na maminku dopustit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 11. 2022 07:00

Se svým přítelem Petrem (31) chodím pět let. Náš vztah je krásný a pohodový, rozhodně má budoucnost. Teď ale máme na kahánku. Jde o jeho matku Alenu (57). Když dostala výpověď, v dobré víře jsem jí dohodila místo u nás ve firmě. Horší rozhodnutí jsem nemohla udělat.

Přítelova matka mi sedla hned na prvním setkání

Petr mi přišel do cesty těsně po mém rozchodu s předchozím partnerem Lukášem. S tím jsem byla čtyři roky. Ukázalo se však, že jsme příliš rozdílní na to, abychom plánovali společnou budoucnost. Petra jsem nejprve považovala za jakousi náplast na zlomené srdce. Chodila jsem s ním na nevinná rande a byla ráda, že nejsem sama.

První měsíce s ním mě však přesvědčily o tom, že právě Petr je ten muž, kterého jsem hledala. Pracovitý chlap, který plánuje rodinný život. Rodina jako taková je u něj na prvním místě. Líbilo se mi i to, s jakou láskou mluvil o své mamce Aleně. Jak se o něj a jeho bratry starala, když od nich odešel táta.

Podle vyprávění se zdálo, že Alena je silná žena, kterou život často zkoušel. Naše první setkání mě v této domněnce jen utvrdilo. Alena mi hned nabídla tykání. Byla s ní sranda, nemusela jsem si na nic hrát. Přijala mě takovou, jaká jsem. Nemohlo být líp.

Přítelova matka nastoupila k nám do firmy

Čas od času jsme u ní strávili víkend. Po dvou letech se můj názor na ni trochu změnil. Na můj vkus byla příliš extrovertní, byla ráda vidět a slyšet. Petrovi se to ale líbilo a pořád opakoval, že je za tak energickou mámu rád. Vadilo mi, jak se až přehnaně snaží být se mnou kamarádka. Někdy jako kdyby zapomínala na svůj věk a chovala se nepřiměřeně.

Roky plynuly a já si na ni tak nějak zvykla. Nevídali jsme se zase tak často, abych se jí musela vyhýbat. Pak Alenu vyhodili z práce. Petr se snažil matku podpořit a společně hledali něco nového. Tehdy se u nás ve firmě jedno místo uvolnilo. Šlo o stejnou pozici, na které jsem i já. Prodávám domácí spotřebiče v kamenném obchodě.

Když to Petr zjistil, požádal mě, abych se za Alenu přimluvila. Naléhal tak moc, až jsem to pro něj udělala. Měla štěstí, protože disponovala potřebnými dovednostmi a můj vedoucí z ní byl nadšený. Dal ji na mou protisměnu. Už po měsíci jsem pochopila, jak dobře jsem udělala. Když jsem byla v práci, Alena měla volno. Takže jsme se neměly jak potkat.

Přítelova matka mi leze na nervy

Petr se vídal s matkou ve dnech jejího volna a já se jí tím pádem vyhýbala. Jenže po nějakém čase jedna naše kolegyně neplánovaně odešla a vedoucí nám proházel směny. Alenu dal na moji směnu. Pracuji ve firmě několik let, takže jsem s ním hodila soukromou řeč, aby ke mně Alenu nedával. Nepomohlo. Tvrdil, že jsme dvě rozumné ženské a z naší spolupráce nemá strach.

Problémy přišly rychle. Alena se chová hrozně. Jakmile k nám vejde nějaký ucházející muž, už po něm jde. Hihňá se jako nějaká puberťačka. Je mi z toho vždycky tak trapně. Snaží se mi krást zákazníky, aby měla větší prodeje než já. Naše dvanáctihodinové směny začínají být neúnosné. Petrovi nic říct nemůžu, nepochopil by to. Odejít také nechci, protože jsem tu byla první. Vím ale, že Alenu už dlouho nesnesu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články