Vendula (30): Společného bydlení s novým přítelem lituji, dotáhl ohyzdné sošky koček

Vendula (30): Společného bydlení s novým přítelem lituji, dotáhl ohyzdné sošky koček
Zdroj: Freepik

Když se partneři rozhodnou ke společnému bydlení, je to vždy velký krok. Musí si být naprosto jisti, že spolu chtějí být. Avšak ne vždy tento krok vyjde podle přání obou stran. To je případ Venduly, která se potýká s neobvyklým přírůstkem do bytu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 10. 2022 07:00

Pavel (30) a já spolu chodíme teprve tři měsíce a už jsme se rozhodli bydlet spolu. Pro některé to může být velmi brzy, ale k našemu rozhodnutí nás donutily okolnosti. Museli jsme, Pavel by totiž neměl kde bydlet. 

Přítel má hrozného spolubydlícího 

Na začátku našeho vztahu, kdy jsme se oba ještě poznávali, se ukázalo, že Pavel není v úplně nejlepší situaci. Pokaždé, když jsme chtěli jít domů, šli jsme ke mně. Pavel měl vždy nějakou výmluvu, proč k němu nemůžeme jít. Nemám tam uklizeno,” říkal snad pořád. Když se to opakovalo už měsíc a půl, chtěla jsem znát pravdu.

Přišlo mi to prostě zvláštní. „Víš, když jsem přišel před půl rokem do Prahy, potřeboval jsem si rychle najít podnájem. Abych to mohl zvládat, musel jsem si najít spolubydlení," začal vysvětlovat. Nejdřív si myslel, že spolubydlící bude fajn, ale později se ukázalo, že jede v drogách. 

Navrhla jsem mu společné bydlení 

„Jakmile jsem to zjistil, začal jsem hledat něco nového, ale víš, jaké to teď je. Všechny pronájmy jsou strašně drahé a já se snažím být opatrný, co se týče spolubydlících,” dodal. Takže proto mě k sobě nikdy nepozval. Nechtěl, abych viděla, s kým musí sdílet domácnost. 

Bylo mi ho hrozně líto. Nechtěla jsem, aby bydlel s drogově závislým, a tak jsem mu navrhla, aby se nastěhoval ke mně. Přišlo mi to jako dobrý nápad. Chodíme spolu už tři měsíce a myslela jsem si, že bychom další krok v našem vztahu zvládli. Pavel můj návrh přijal s nadšením, a tak se hned o víkendu ke mně nastěhoval. 

Přítel má hrozný vkus 

Bydlíme spolu teprve dva týdny a už se objevil jeden velký háček. Není to nic, co by Pavel dělal, nebo že by nepomáhal s domácími pracemi. Vadí mi jeho vkus. V sobotu, když se stěhoval, přinesl do mého bytu tři obrovské sochy koček. Zděsila jsem se, co to ke mně nese. „To jsou moje kočky, mám je asi od dvaceti let. Byl to vtípek kamarádů, ale mně se nakonec zalíbily. A od té doby je tahám všude sebou,” znělo jeho vysvětlení. 

Chápu, že k nim může mít sentimentální vztah, ale mně se doopravdy nelíbí. Jsou hrozně ohyzdné a já je prostě doma mít nechci. Jen nevím, jak to Pavlovi říct, když na nich tak lpí. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články