Lydie (55): Syn si k nám nastěhoval přítelkyni. Hledám způsob, jak se té vyžírky zbavit

Lydie (55): Syn si k nám nastěhoval přítelkyni. Hledám způsob, jak se té vyžírky zbavit
Zdroj: Freepik

Lydie byla ráda, že její dospělý syn Arnošt neodešel bydlet pryč, ale zůstal doma. Problém nastal, když si přivedl přítelkyni. Zorka nepracuje, celé dny se válí doma a nechá se od Arnošta živit...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 09. 2022 13:00

Jsem nešťastná ze situace, která panuje u nás doma. Syn Arnošt (26) si k nám nastěhoval svou přítelkyni Zorku (22). Ze začátku jsem ji měla docela ráda. Ukázalo se však, že využívá nejen syna, ale i nás s manželem. Hledám odvahu, abych Arnošta požádala o její vystěhování z našeho domu.

Dospělý syn s námi zůstal bydlet

Když nám syn s příchodem své plnoletosti oznamoval, že nemá v plánu stěhovat se pryč, byla jsem ráda. Svěřil se, že je doma rád a po vlastním bydlení zatím netouží. Tehdy mi spadl kámen ze srdce. Protože pokud jsem se něčeho vážně obávala, tak to byl právě jeho odchod z domova.

Když začal chodit do práce, nastavila se určitá pravidla. Vypočítali jsme Arnoštovi výši nájmu a dohodli se, co bude doma jeho úkolem. S ničím neměl problém a já byla ráda, že jsme se na všem v klidu domluvili. Syn má celé horní patro domu pro sebe. Dolů si chodí jen uvařit nebo udělat čaj. My mu nahoru nechodíme a plně respektujeme jeho soukromí.

Já mu i nadále peru a chystám jídlo do práce. Jinak se o sebe stará sám. Pomáhá nám s úklidem a manželovi na zahradě, když je třeba. Všechno bylo idylické až do chvíle, než se syn zamiloval. Když se začal domů vracet pozdě v noci, tušila jsem, že je v tom nějaká dívka. Po třech měsících nám Zorku konečně představil.

Syn si k nám nastěhoval přítelkyni

Moc se mi nelíbila. Je to tuctová blondýna, ze které nešlo nic dobrého. Hezká jako obrázek, ale něco mi na ní nesedělo. To jsem synovi samozřejmě neřekla a tvářila se, že mu jeho lásku přeji. Brali to docela rychle. Byly týdny, kdy se doma vůbec neukázal. Bylo mi trošku smutno. Když mi řekl, že Zorku miluje, bála jsem se, že bude chtít odejít.

Asi abych ho doma udržela co nejdéle, nabídla jsem mu, ať se k nám Zorka nastěhuje. „Můžete nahoře bydlet spolu. Aspoň se nebudeš pořád vracet v noci," řekla jsem mu a on byl nadšením bez sebe. Během týdne se k nám Zorka nastěhovala. Trvala však na nějakých změnách v jejich pokoji. Arnošt nakoupil všechno, co si přála.

Velikou sedačku, novou televizi a hlavně manželskou postel. Myslím, že ho to muselo stát majlant. První týdny po nastěhovaní Zorky se toho moc nezměnilo. Občas přišla dolů a pozdravila nás. Já jí namazala chleba, vyslechla si něco o její práci a zase šla. Jenže teď, po třech měsících, se u nás začala roztahovat víc.

Ta holka musí z našeho domu

Zrovna nedávno jsem přijela z práce a čekal mě šok. Zorka seděla u nás dole v obýváku i s pěti kamarádkami. Každá v ruce cigaretu a skleničku vína. Nechtěla jsem ji ztrapňovat, takže jsem dělala, že mi to nevadí. A odebrala jsem se na zahradu. Až když přišel syn večer domů z práce, řekla jsem mu, co se stalo. Slíbil, že to Zorce vysvětlí.

Jenže ona si z toho nic nevzala. Dál si k nám zve kde koho. Vyžírá nám jídlo z lednice a manželovi už vypila basu piv. Neuklidí po sobě a ani nic nekoupí. Podle všeho nechodí do práce a Arnošt ji živí. Ona se celé dny válí doma a vymýšlí, co si zase nechá zaplatit. Vím, že musím syna požádat, aby se od nás odstěhovala. Příživníka u sebe doma nechci. Jen mi to komplikuje fakt, že ji Arnošt asi vážně miluje. A skrze růžové brýle nevidí, co je ta holka zač.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články