Svatoslav (37): Manželka chce ukázat světu, jak jsme šťastní. Ale nevím, jestli je synova plná plenka to pravé

Svatoslav (37): Manželka chce ukázat světu, jak jsme šťastní. Ale nevím, jestli je synova plná plenka to pravé
Zdroj: Freepik

Svatoslav se těšil na narození svého syna a na vše s tím spojené. Místo toho řeší problém, se kterým nepočítal. Manželka od porodu sdílí jejich život na sociálních sítích. Sváťovi to vadí, protože mu to nabourává soukromí. Konání své ženy však nedokáže zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 07. 2022 10:00

Vím moc dobře, jak je moje manželka Lída (33) hrdá na to, že se stala maminkou. Má pocit, že musí našeho syna pořád dávat na sociální sítě. Dokud to byla jedna fotka týdně, nevadilo mi to. Jenže teď jich je desítka denně. Myslím si, že to vůči synovi není fér.

Manželka byla hrdá na to, že se stala maminkou

Lída byla mezi kamarádkami poslední, která se stala matkou. Měla zdravotní potíže a ty jí roky znemožňovaly otěhotnět. Když se konečně zadařilo, nijak neskrývala radost. „Konečně!" zvolala jednou z koupelny. „Mám pozitivní těhotenský test," dodala a rozplakala se od štěstí. Ze začátku jsme se sdílením informací byli opatrní, nechtěli jsme nic zakřiknout.

S radostnou zprávou jsme šli ven až po velkém ultrazvuku. Stejně už to nešlo utajit. Lídě rostlo krásné bříško. Když měla první pořádnou fotografii z ultrazvuku, hned ji sdílela na sociálních sítích. Sešla se jí tam stovka gratulací. „Podívej se, lidé to prožívají s námi," ukazovala mi svůj profil.

Tehdy jsem na tom neshledával nic špatného. Dělal to kde kdo. Lída prostě sem tam dala nějakou fotku spojenou s těhotenstvím na internet. Po porodu však přitlačila. Když jsem ještě v den porodu viděl našeho čerstvě narozeného syna na internetu, nelíbilo se mi to. Byl jsem však plný emocí a neměl jsem prostor k tomu, abych něco řekl nahlas.

Manželka sdílí náš život na sítích

Malý Kubík byl jako miminko hotový andílek. Sotva dostal mlíčko, usnul a spal tři hodiny. Lída nad ním stála a fotila ho, jak spinká, nebo i to, když pohnul ručičkou. Začala všechny okamžiky s malým sdílet na sítích. Jednou vyfotila plnou plenku, jindy jak miminko pláče. Najednou těch fotek byla stovka. Lída má v přátelích i mé přátele a kolegy z práce.

Jeden kolega si do mě rýpnul tak šikovně, že mi tím otevřel oči. „Nemáš pocit, že tam tvoje žena dává těch fotek zbytečně moc?" zmínil se Radim. Na takovou otázku jsem nebyl připraven, tudíž jsem ji nechal bez odpovědi. Donutila mě ale o tom začít přemýšlet. Když jsem otevřel Lídin profil, došlo mi, že jí musím něco říct.

Těch fotek bylo skutečně příliš. Cítil jsem, že nám to nabourává soukromí. Proč musí být na internetu fotka, jak ležím s malým v posteli? Ještě ke všemu jen v trenkách. Když jsem s tím šel za Lídou a požádal, aby se sdílením našeho života brzdila, nepochopila mě. „Vždyť na tom nic není. Jen ať všichni vidí, jak jsme šťastní," oponovala mi.

Nedokážu manželku zastavit

Já ale tu potřebu nemám. Nikomu do mého štěstí nic není. Nemám potřebu světu něco dokazovat. Můj projev nesouhlasu zjevně v Lídě vzbudil vztek. Začala sdílet vážně úplně všechno. To, jak malého myjeme, nebo jak papá. Natáčí i videa, jak se spolu mazlí. A já si to nepřeji. Bohužel, Lída je slepá a hluchá.

Ona na tom neshledává nic špatného. Já jsem však jiného názoru. Přijde mi to i dost bezohledné vůči Kubíkovi. Je malý a bezbranný. Nemůže říct, že nechce být někde vystavován. Od toho jsme tady my, jeho rodiče. Myslel jsem si, že po narození syna budeme řešit jiné věci. Třeba zaražené větry nebo problém s kojením. Z toho, co se děje, jsem mírně v šoku. A neumím to zastavit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články