Monika (33): Můj přítel rozhazuje peníze za zbytečnosti. Trochu začínám litovat, že čekám dítě právě s ním

Monika (33): Můj přítel rozhazuje peníze za zbytečnosti. Trochu začínám litovat, že čekám dítě právě s ním
Zdroj: Pixabay

Jedním z důležitých témat ve vztahu jsou peníze. Pokud někdo moc utrácí a druhý naopak hodně šetří, je na problém zaděláno. Paní Monika si myslí, že její přítel je v oblasti hospodaření s penězi nezodpovědný. On totiž utrácí, kudy chodí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 10. 2022 07:00

S Radkem (35) spolu žijeme dva roky. Ze začátku jsem do něj nebyla nijak zvlášť zamilovaná, ale bylo mi po třicítce a všichni do mě začínali rýt. Pořád se ptali, kdy už si najdu přítele a usadím se.

Rozhodla jsem se to s ním zkusit

V tu chvíli se na scéně vyskytl Radek. Byl docela hezký, měl slušnou práci a já jsem si tedy řekla, proč to s ním nezkusit. A byl to dobrý nápad. Po roce jsme se spolu sestěhovali a musím říct, že je Radek v mnoha věcech velmi fajn. Pomáhá v domácnosti, vaří a na nic se nevymlouvá.

Přesto má náš skoro perfektní vztah jednu chybu - Radkovo hospodaření s penězi. To mu vůbec nejde. Koupí všechno, na co přijde. A vůbec se nezamyslí nad tím, jestli to potřebuje. Je v tom vážně nesnesitelný. Ale zatímco dosud jsem to trpěla, teď mi to přijde už za hranou.

Přítel kupuje zbytečné krámy

Před týdnem totiž přišel s další zbytečností, koupil si sluchátka. Přitom si jedny pořídil před necelým měsícem. Nechápala jsem, na co potřebuje další. Zvlášť když si před pár dny koupil novou airsoftovou zbraň, další vaporizér a spoustu jiných nepotřebných krámů.

Jsem z toho už opravdu nešťastná. Přijde mi, že se chová hodně nezodpovědně, protože si kupuje samé drahé věci, bez kterých se může velmi dobře obejít. Nejhorší na celé situaci a jeho chování je fakt, že jsem těhotná. Syn se má narodit za necelý měsíc a Radek mu nebyl schopný koupit ani postýlku.

Přítel nevidí v ničem problém

A právě proto jsem se na něj strašně naštvala. Nedokážu pochopit, že někdo může být tak nezodpovědný a marnotratný. Začínám litovat, že jsem si dítě pořizovala právě s ním. Bojím se, že až půjde náš klučina jednou do školy, tak Radek místo toho, aby mu koupil aktovku, si raději koupí nějakou blbost pro sebe.

Nejhorší je, že Radek na tom nevidí nic špatného. „Vždyť vydělávám dost peněz, přece si můžu koupit něco i pro sebe. Mám na to, tak mi do toho nemusíš kecat,“ řekl mi, když jsem se na něj naštvala. Ano, má na to dost peněz, ale o svého nenarozeného syna by se mohl starat víc.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články