Pavlína (28): Půlka lidí v práci se obrací proti mně. Kolegyně totiž totálně převrátila historku o wellness víkendu

Pavlína (28): Půlka lidí v práci se obrací proti mně. Kolegyně totiž totálně převrátila historku o wellness víkendu
Zdroj: Freepik

Udržet si dobré vztahy v práci je někdy velmi těžké. Zvlášť když si myslíte, že je vaše kolegyně i dobrá kamarádka, ale ona vám místo toho vrazí kudlu do zad. Přesně to se stalo Pavlíně. Teď s ní polovina lidí v kanceláři nemluví.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 11. 2022 07:00

V práci jsem byla dlouho velmi spokojená. Měla jsem skvělý tým i úžasné kolegy, se kterými jsme podnikali spoustu věcí. Chodili jsme po práci na pivo, s kolegyněmi jsem někdy skočila do fitka. Celkově jsme si velmi dobře rozuměli. Ze všech jsem měla nejblíž k Sáře (27).

Myslela jsem si, že jsme kamarádky

Nebylo to jenom podobným věkem, měly jsme i stejné záliby. Četly jsme podobné knížky, bavily nás stejné filmy, není proto divu, že se z nás brzy staly kamarádky. Vždy jsem Sáře nosila ranní kávu z kavárny, ona mi na oplátku přinesla něco dobré na zub z její oblíbené pekárny.

Byla jsem nadšená, že jsem si v práci našla nějakou spřízněnou duši. Stává se to málokdy. Myslela jsem si, že mám se Sárou velké štěstí. Proto mě nedávno napadlo, že bychom mohly společně něco podniknout.

Nechala mě zaplatit výlet

„Co kdybychom si zarezervovaly wellness pobyt?“ navrhla jsem Sáře. „Zrelaxujeme a odpočineme si od toho stresu, co tady neustále máme,“ dodala jsem. Byla pro. Dohodly jsme se, že vyrazíme o prodlouženém víkendu. Zabukovala jsem hotel a moc se těšila, jak si to spolu užijeme.

Ona mi ale ráno před odjezdem zavolala, že jet nemůže. Neřekla mi žádné vysvětlení, jen oznámila, že nepojede. Byla jsem dost naštvaná, protože mi bylo jasné, že už nikoho jako náhradu nenajdu. A pobyt zrušit nešlo. Neměla jsem náladu jet, musela jsem to celé nechat propadnout. Nejhorší na tom je, že jsem za všechno zaplatila já. Od Sáry jsem neviděla ani korunu.

Kolegyně se obrátila proti mně

Nechtěla jsem to nikde rozpitvávat. V práci jsem o naší rozepři pomlčela. Je to jen mezi námi dvěma. Nechtěla jsem být za mrchu. Už jsme se ale se Sárou nebavily jako dřív. Nechodily jsme na společné obědy, ani jsme se ráno skoro nepozdravily.

Před pár dny jsem se dozvěděla, jak se ke mně staví Sára. Před celým týmem mě pomlouvá a příběh o wellness převrátila úplně na ruby. A tak to vypadá, že jsem za zlou já. Všem říká, že měla rodinné problémy. A já ji prý nutila jet. Snaží se vypadat jako oběť. Teď se mnou půlka lidí v práci nemluví, protože věří jejímu příběhu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články