Ivona (25): Přítel pojal oslavu prvního máje originálním způsobem. Kamarádky se málem potrhaly smíchy

Ivona (25): Přítel pojal oslavu prvního máje originálním způsobem. Kamarádky se málem potrhaly smíchy
Zdroj: Pixabay

Ivona je v čerstvém vztahu, od kterého si hodně slibuje. Doufala, že oslava prvního máje bude s Tadeášem stát za to. Čekala ale zbytečně. Její přítel se rozhodl oslavit to po svém.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 05. 2022 07:00

Myslím si, že většina žen si na romantiku potrpí. Já teda určitě! Co se týče svátku zamilovaných, ten mám obzvlášť ráda. Můj nový přítel Tadeáš (28) to ale má jinak. Svatého Valentýna odmítá slavit. Neuznává jej jako náš svátek. Tvrdil ale, že první máj uctívá a má ho rád. Díky tomu jsem se na tento den těšila a byla zvědavá, co vymyslí. Předčil všechna má očekávání.

Zatím nebydlíme spolu

S Tadeášem jsme spolu teprve půl roku. Vztah je na samém začátku a pořád mezi námi panuje prvotní zamilovanost. Užívám si každé rande. Každý z nás si zatím bedlivě střeží své nedostatky a chyby. Bydlíme odděleně a myslím si, že stále není kam spěchat. První malinkaté zklamání přišlo, když jsem zjistila, že neuznává svatého Valentýna.

Na začátku února jsme spolu šli obchodním centrem, když začal nadávat na výzdobu, která byla s tímto svátkem spojena. „Nechápu, proč v Čechách takový svátek slavíme. Je to americký svátek," hudroval. Já pochopila, že na Valentýna květinu nedostanu. A měla jsem pravdu. Tento den přešel s tím, že správný Čech slaví jen prvního máje.

Nezbylo mi to tedy nic jiného, než zamáčknout slzu a respektovat to. Zatímco kamarádky sdílely na sociálních sítích dárky od svých miláčků, já neměla nic. Nechtěla jsem ale nic pokazit, takže jsem Tadeášovi neřekla, že by mi květina udělala radost. Říkala jsem si, že mě na prvního máje určitě překvapí. A měla jsem pravdu.

Čekala jsem na prvního máje překvapení

Na Valentýna jsem rychle zapomněla. Ani jsem nemrkla a uběhly téměř tři měsíce. Až na drobnosti nám všechno skvěle klapalo. Na čarodějnice jsme s Tadeášem a jeho přáteli vyrazili k ohni, kde byla super zábava. Odešli jsme domů s půlnocí a já se těšila na druhý den. Bylo totiž konečně toho slavného prvního máje.

Tadeáš mě hned ráno poprosil, jestli bychom spolu mohli zajet na nákup. Jeho mamka potřebovala nějaké zásoby masa. Já jsem si bláhově myslela, že je to jen nějaká zástěrka a že má něco za lubem. Když jsme skutečně zaparkovali u velkoobchodu, došlo mi, že to myslel vážně. Společně jsme tedy nakoupili, co bylo třeba.

Dal mi pusu na parkovišti velkoobchodu

Když jsme usedli do auta, Tadeáš mi řekl, že mamka bydlí kousek a že jí to rovnou odvezeme. Já už to nevydržela a zeptala se: „Víš, co je dneska za den, viď?" Významně jsem se na něj podívala. Vzhledem k tomu, že dlouho nereagoval, pomohla jsem mu: „Dnes je první máj, lásky čas.“ Konečně pochopil. Začal se kolem sebe rozhlížet.

„Jdeme, pojď," tahal mě z auta. Běželi jsme kousek za parkoviště, kde byly stromy. „Tohle je třešeň, ne?" řekl a přitáhnul mě k sobě. Než jsem si uvědomila, co se děje, bylo po všem. Po polibku jsme šli zase do auta a odvezli jeho matce nákup. Až do večera jsem byla tak zaražená, že jsem nestihla ani projevit vztek.

Tak to byla celá naše oslava prvního máje... Vím, že na tom náš vztah nestojí, ale zaskočená jsem byla víc než dost. Když jsem to vyprávěla kamarádkám, málem se potrhaly smíchy. A já konec konců vlastně taky. Svým způsobem to bylo podivně originální...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články