Zuzana (27): Dovolila jsem příteli, aby se dál stýkal s milenkou. Dopadlo to jinak, než jsem plánovala

Zuzana (27): Dovolila jsem příteli, aby se dál stýkal s milenkou. Dopadlo to jinak, než jsem plánovala
Zdroj: Freepik

Zuzana chtěla zachránit vztah s Kubou, tak mu povolila milenku. Netušila však, co tím způsobí. Teď neví, jak odejít ze situace, ve které jí už dávno není dobře.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 17. 11. 2021 13:00

Když jsem zjistila, že má Kuba milenku, vlastně jsem nebyla překvapená. Byli jsme spolu od patnácti a náš vztah pomalu umíral. Dávno to mezi námi nejiskřilo, ale nedokázala jsem si představit, že bych žila bez něj. "Nejste už spíše přátelé?" zeptala se mě kamarádka Katka. Tenkrát mě tou otázkou rozčílila.

Řekla jsem mu, že si milenku může nechat

Ženská intuice je v tomto neomylná. Stačilo se jen podívat do telefonu a našla jsem erotické zprávy, vyznání lásky, nahé fotografie, ale i rozmluvy o tom, proč ode mě Kuba neodejde. To mě utvrdilo v tom, že odejít nechce. A dalo mi to naději. Druhý den jsem se chystala na vážnou rozmluvu.

"Vím o Markétě," řekla jsem Kubovi při večeři. Zaskočilo mu. "Co? Cože?" koktal. "Vím o Markétě a chci se domluvit, co bude dál," zopakovala jsem. "Chceš ode mě odejít?" zeptala jsem se narovinu. Ani nevím, kde jsem sebrala tolik odvahy. Nabídla jsem mu, že pokud zůstane se mnou, může se s ní vídat. Nechci znát detaily, ať to dělá tak, jako doteď. Už nikdy se o tom znovu nebudeme bavit. "Věřím, že nám to pomůže najít cestu zpátky k sobě," uzavřela jsem diskusi.

Přestávala jsem to zvládat

Prvních pár týdnů jsem dokázala ignorovat fakt, když Kuba nepřišel domů. Vracel se pozdě. Voněl dámským parfémem. Ale časem jsem začala přemýšlet. Co s ní dělá? Líbá ji tak, jako líbával mě? Co jí říká? Má ji rád víc než mě? Co když za ní jednou odejde? Začala jsem si ji hledat na sociálních sítích. Sledovala jsem každou její fotku.

"Miluješ mě?" zeptala jsem se jednou. Už měsíce jsme si to neřekli. "To jsou otázky...," odvětil. Myslela jsem, že nám milenka pomůže. Představovala jsem si, jak se mezi nás vrátí vášeň a on přiběhne zpět do mé náruče. Ale nestalo se tak. Nic se nezměnilo. Jen jsem věděla, že na něj sahá jiná.

Potkala jsem je spolu

Před pár dny jsem šla do obchodu koupit něco na večeři. A potkala jsem je spolu. Drželi se za ruce a on ji líbal do vlasů. Držel ji tak, jak mě už dlouho ne. Uviděl mě. Lekl se a pustil ji. Chvíli jsme na sebe jen tak koukali a já utekla. Doma jsme si k tomu nic neřekli. Naopak byl odtažitější než kdy dřív.

Teď nevím, co mám dělat. Už to nezvládám. Nic se nezlepšilo. Ale co když o něj přijdu úplně? Přála bych si, abychom spolu zůstali.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články