Polibek na Prvního máje: Posílíte až 34 obličejových svalů a spálíte až dvacet kalorií

Polibek na Prvního máje: Posílíte až 34 obličejových svalů a spálíte až dvacet kalorií
Zdroj: Pixabay.com
Líbejte se nonstop. Nejen, že tak zlepšíte vzájemný vztah, ale předejdete mnoha nemocím. Polibek totiž posílí vaši imunitu. Údajně se lidé, kteří se pravidelně líbají, dožívají vyššího věku až o pět let déle než ti, kteří se vůbec nelíbají.Líbání je zároveň skvělým posilovacím cvičením. Tlak při stisku rtů mezi zamilovanými totiž odpovídá přibližně patnáctikilové zátěži.Líbání má podle odborníků blahodárný účinek i na vaše zuby. Chrání totiž před zubními kazy a záněty. Posiluje ale i vaši celkovou imunitu.+ 6 fotek+ 7 fotek

První máj se kvapem blíží. V tomto čase lásky se podle tradice ženy snaží dostat polibek pod rozkvetlou třešní. Jinak by prý totiž do roka uschly. Co ale takový polibek vlastně znamená pro naše zdraví? Pojďme se podívat na zajímavá fakta, která jste o něm určitě nevěděli.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 01. 05. 2020 09:00

Většina lidí se nejen na Prvního máje, ale i jindy, ráda líbá se svým partnerem či partnerkou. Málokdo ale ví, že polibek má vliv i na naše zdraví. Pomůže spálit kalorie a zlepší náladu. Jaké jsou další zajímavosti o líbání?

Při líbání zapojujete až 34 obličejových svalů

S partnerem si můžete pod rozkvetlým keřem účinně zaposilovat, aniž byste museli do tělocvičny. Navíc celkem bez námahy. Málokdo totiž ví, že při líbání se zapojuje až 34 obličejových svalů najednou.

Polibkem spalujete kalorie

Každou minutou líbání spálíte až dvacet kalorií. Pokud se tedy snažíte zhubnout a nechce se vám zrovna do posilovny, přimějte svou drahou polovičku, ať vám s tím trochu pomůže.

Prevence proti zubním kazům i paradentóze

Při polibku si s partnerem vyměníte až 40000 bakterií. Díky tomu pak získáte větší odolnost vůči zubním kazům a paradentóze. Pokud se vám tedy nechce do zubařského křesla častěji, než je třeba, je líbání jednou z možných prevencí.

Polibek je hygieničtější než pouhé podání ruky

Pokud se při líbání se svým protějškem obáváte o správnou hygienu, můžete být v klidu. Polibek je totiž mnohem více hygienický než pouhé zdvořilostní podání ruky. Překvapivé, že ano?

NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O LÍBÁNÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články