Líbáním ku zdraví: Čím je vám prospěšné a kde se pusinkování zakazuje?

Doma líbačku můžete spojit třeba i s akrobacií. Nikdo vám kázat nebude, že si zlomíte nohu.
Zdroj: pexels.com
Líbáním ku zdraví: Čím je vám prospěšné a kde se pusinkování zakazuje?Projevy náklonnosti se netolerují ve všech zemích stejně.Až pojedete někam "ven", dbejte tamějších kulturních zvyků.Na projevy mladé lásky se nemračte.+ 2 fotky+ 3 fotky

Věděla jste například, že když si váš přítel dá mléčný výrobek s probiotiky, předá vám za deset vteřin líbání až osmdesát milionů bakterií? Neznamená to však, že pokaždé, když sní jeden z vás něco zdravého, měli byste se na sebe ihned vrhnout, ať jste kdekoliv. Na některých místech byste na to totiž mohli dost doplatit.

Redaktor
Redaktor 06. 09. 2018 08:43

Tím, že mezi vámi a vaším partnerem proběhne výměna slin, proběhne i výměna vašich bakterií. Z dlouhodobějšího hlediska jste si tak potom mikrobiálně podobnější. Vaše tělo si vytvoří protilátky na přítelovy bakterie a naopak. Tak se zvyšuje vaše obranyschopnost a posiluje imunita. Když si budete mikroorganismy vyměňovat alespoň dvakrát denně, vaše druhová skladba bude téměř indentická.

Co se týká emoční stránky, je nanejvýš jasné, že čím více se budete pusinkovat, tím si budete blíže. Proč tomu ale tak je? Proč je vám líbání tak příjemné? Je to vašimi ústy a sliznicí v nich umístěnou. Ta je velmi tenká a krevní cévy jsou blízko povrchu. Je tedy snadné vzbudit hormony dopamin a oxytocin. Ty mají na svědomí řetězovou reakci, která zaznamená chuť, vůni, dotek a vy po vašem „líbači“ začnete toužit více a více.




Pokud jste ve víru vášně i někde v zahraničí, dejte si pozor. Ne všude se líbání na veřejnosti akceptuje a vy byste se tak mohli dostat do konfliktu nejen s místními za porušování jejich kulturních hodnot, ale dokonce i s policií.


S nejpřísnějšími pravidly se setkáte v islámských zemích, a to i v letoviscích. V Dubaji byl jeden britský pár odsouzen k měsíčnímu vězení za to, že se políbil v restauraci. V tomto emirátu se nesmíte na veřejnosti objímat a když nejste s partnerem manželé, ani se držet za ruce.

V Istanbulu se zase odehrála situace, kdy byl manželský pár personálem restaurace vyzván, aby si sedli naproti sobě, nikoli vedle. V Thajsku jsou podmínky k projevování náklonnosti na veřejnosti také přísné. Vzhledem k početnému množství turistů je tamní posuzování prohřešku k „nemístním“ ale značně benevolentní.

Jestliže tedy za pět minut vyjdete ven na ulici a uvidíte dva patnáctileté, jak se jeden druhému snaží sníst mandle, nepohoršujte se. Určitě se nejedná o snahu ukázat světu, že jsou strašně zamilovaní a rozhodně se nejedná o žádnou formu exhibice. Však chtějí být jen zdraví, emočně spojení a užívají si svobody, kterou jim místní zákony dovolují.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články