Rádi se líbáte? 5 důvodů, proč to dělat prakticky neustále

Líbáte se často?
Zdroj: profimedia.cz
Líbejte se nonstop. Nejen, že tak zlepšíte vzájemný vztah, ale předejdete mnoha nemocím. Polibek totiž posílí vaši imunitu. Údajně se lidé, kteří se pravidelně líbají, dožívají vyššího věku až o pět let déle než ti, kteří se vůbec nelíbají.Líbání je zároveň skvělým posilovacím cvičením. Tlak při stisku rtů mezi zamilovanými totiž odpovídá přibližně patnáctikilové zátěži.Líbání má podle odborníků blahodárný účinek i na vaše zuby. Chrání totiž před zubními kazy a záněty. Posiluje ale i vaši celkovou imunitu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Když se máme rádi, tak se spolu líbáme. Líbáme se ráno, večer, někdy přes den a pro některé je dokonce líbání lepší než sex! A hlavně zdraví prospěšné. Tady je 5 důvodů, proč se líbat takřka nepřetržitě!

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:06

Pokud máte k líbání odpor, měli byste ho překonat: Líbání je totiž zdravé, ale i zábavné. Když se budete často líbat, můžete tak snížit například krevní tlak nebo se zbavit migrény.

1. Proti zubnímu kazu

Možná se budete divit, ale líbání má blahodárný účinek i na vaše zuby. Když se totiž líbáte, více u toho sliníte a tím odstraňujete lehký povlak z vašich zubů i ze zubů svého partnera. A to je lepší než zubař, co myslíte?

2. Žádná migréna

Když vás začne šíleně bolest hlava, místo prášku raději sáhněte po svém partnerovi a vášnivě se s ním líbejte. Uvidíte, že za chvíli bolest hlavy přejde stejně tak, jak přišla.

3. Hormony štěstí

Když se budete pravidelně líbat, budete mít stále dobrou náladu. Vaše tělo totiž zaplaví hormony štěstí a vy nepotřebujete ani alkohol, abyste lítali v oblacích. Budete štěstím bez sebe a ještě potěšíte i vašeho partnera.

4. Zmírní křeče v břiše

Líbání je snad lék na vše. Ženy občas bolí břicho a nejčastěji za to můžou menstruační křeče. Už ale nemusíte trpět. Stačí se chvíli líbat s partnerem a hned bude po křečích.

5. Proti vysokému krevnímu tlaku

Věřte nebo ne, ale při líbání se vám rozšiřují cévy. A to skvěle pomáhá ke snížení krevního tlaku. Pokud se budete pravidelně líbat, už se vám nikdy nezatočí hlava a nebude vám na omdlení.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články