Odpověď na tuto otázku s 90% přesností odhalí, zda váš vztah vydrží

Vyprávíte o svém vztahu v pozitivním, nebo negativních duchu?
Zdroj: Pexels.com

Možná se přihodilo právě vám, že jste se do někoho bláznivě zamilovali a časem, když opojné kouzlo ztratilo na intenzitě, jste svůj vztah přehodnocovali. Pochyby o vztahu ale ještě nemusí předpovídat jeho nevyhnutelný konec. Zdalipak vydrží, dokáže poměrně přesně prozradit odpověď na jednu otázku.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 05. 2017 07:33

„Jaký je příběh mého vztahu?“

Zní trochu jako prázdná fráze z telenovely, že? Tak pojďme na odhalení její hloubky.

Představte si, že někomu vyprávíte o vašem vztahu. Inspirujete ho sdílením krásných momentů? Nebo z vás padají samá negativa?

Upřímná odpověď poodhalí vývoj vašeho vztahu.

„Nejlepší předpovědi budoucnosti vztahu vychází z partnerského, tzv. „našeho příběhu“. Je to neustále se měnící posuzování vztahu a povahy vašeho partnera,“ uvedl John Mordechai Gottman, doktor filozofie a autor publikace Principia Amoris: The New Science of Love.

Autostraddle.com

Jinými slovy, pokud je vaši mysl magneticky přitahována k negativním momentům soužití, zřejmě je na čase vztah přehodnotit.

Protože více než 90 % vztahů, v nichž se lidé zaměřovali na to špatné, skončily rozpadem.

Přitom se to možná stát nemuselo.

Existují způsoby posilující vztah. Pomohou vám změnit perspektivu, z jaké se na svého muže nebo na svou ženu díváte:

1) Komunikujte otevřeně – pokud vás něco rozčiluje, mluvte. Nezáleží na tom, zda jsou to věci z dávné minulosti nebo čerstvé události. Odhalením pramene nevrlosti se uleví nejen vám, ale i partnerovi, který si nad důvody vašich negativních reakcí dosud marně lámal hlavu.

2) Nechte to plavat – podařilo se vám ze sebe příčinu negativnosti dostat? Můžete na sebe být pyšní. To důležité je venku a nyní to můžete nechat plavat.

3) Připomínejte si nejlepší okamžiky vztahu – kdy jste se náramně pobavili? Jakou část osobnosti na partnerovi zbožňujete?

4) Nezapomeňte zůstat vděční – připomeňte si, proč jste do vztahu tolik investovali. Možná zjistíte, že má současný partner nenahraditelné kvality, které byste u jiných hledali marně.

Zdroj: Lifehack

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články