Bětka (30): Myslela jsem, že mezi nové kolegyně zapadnu, ale teď se v práci jenom trápím

Bětka (30): Myslela jsem, že mezi nové kolegyně zapadnu, ale teď se v práci jenom trápím
Zdroj: Pexels

S kolegy v práci je důležité udržovat dobré vztahy, přece jen jsou to lidé, se kterými trávíme velkou část dne. Bětka si myslela že do nového kolektivu zapadla. Jenže teď jsou jejich vztahy napjaté. Jak k tomu došlo?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 06. 2022 10:00

Před rokem a půl jsem nastoupila do nové práce. Říkala jsem si, že se konečně uchytím, bude mě to tam bavit a budu se těšit každý den s novými kolegy. Velmi jsem se spletla. Pracovní kolektiv je naprosto příšerný, což mě ničí.

Ze začátku mi přišel kolektiv dobrý

Když jsem do nové práce nastupovala, nemyslela jsem si, že to bude tak hrozné. V předchozím zaměstnání jsme měli výborný kolektiv a doufala jsem, že to tady bude stejné. První dojem mi napovídal, že si všichni budeme rozumět.

V kanceláři jsem seděla s dalšími třemi kolegyněmi, které byly ve stejném věku jako já. Hned jsme si padly do noty. Měly jsme podobné záliby, poslouchaly stejnou hudbu a všechny jsme rády četly. Díky tomu jsme si od začátku měly o čem povídat.

Nastal první problém

Opravdu mi přišlo, že si rozumíme. Všechny čtyři jsme chodily společně na obědy a čas od času jsme zašly po práci i na skleničku. Po pár měsících jsem si ale začala všímat, že to není zas až tak růžové, jak jsem si celou dobu myslela. Přišlo mi, že jsem mezi ně tak úplně nezapadla.

Jedna z kolegyň na mě začala být velmi nepříjemná. Jednoho dne jsem přišla do práce a svěřila jsem se jim s tím, co právě prožívám. Nebylo to nic neobvyklého, už jsme se znaly tak dlouho, že jsme si bez zábran povídaly i osobním životě. Postěžovala jsem si, že máme s přítelem problémy ve vztahu. A navíc jsem se pohádala s rodiči. Byla jsem z toho všeho smutná. „Měla bys být míň negativní. Jak ráno přijdeš, tak si stěžuješ. Buď trochu víc pozitivní a přestaň pořád fňukat," řekla mi Agáta.

V práci zažívám peklo

Vzala jsem si to dost osobně. Jediné, co jsem od nich chtěla, bylo, aby mě vyslechly. Nechtěla jsem od nich přednášku o tom, jak bych se měla chovat. Ale neřešila jsem to. Jenže teď vidím, že všechny tři se ke mně začaly chovat odměřeně. Přestaly mě kamkoliv zvát, když přijdu, skoro už mě ani nepozdraví.

Vůbec nechápu, co jsem udělala špatně. Změnu v jejich chování pozoruji od té doby, co mě Agáta tak setřela. Nevím, jestli mám situaci řešit, nebo to nechat plavat. Ale pravdou je, že jsem se do práce úplně přestala těšit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články