Markéta (36): Kolegyně mi závidí drahou dovolenou, už dva roky se mnou nemluví

Markéta (36): Kolegyně mi závidí drahou dovolenou, už dva roky se mnou nemluví
Zdroj: Freepik

Mít dobré vztahy s kolegy je velmi důležité nejen firmu, ale i pro osobní pohodu. Markéta má v práci potíže s kolegyní, která je hrozně závistivá. Už dva roky spolu nepromluvily ani slovo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 07. 2022 13:00

Když jsem před třemi lety nastupovala do nového zaměstnání, ani ve snu by mě nenapadlo, jaký to bude horor. Práce vypadala zajímavě a měla jsem dělat na velmi dobrých projektech. Opravdu moc jsem se z toho těšila. Ale všechno se to rychle změnilo.

Kolegyně je hrozně závistivá osoba

V kanceláři sedím s Renatou (40). Už během prvního seznámení jsem věděla, že si asi nebudeme úplně dobře rozumět. Jsme velmi rozdílné. Ale i přesto jsem se snažila začít náš pracovní vztah kamarádsky. A chvíli to vypadalo, že by to tak mohlo vydržet.

Bavily jsme se především o práci. Ale jelikož jsme spolu trávily osm hodin denně, tak chtě nechtě přišlo i na osobní život. A tam se to zvrtlo. Renata je totiž velmi závistivá osoba. A když zjistila, že se mi daří lépe než jí, přestala se se mnou bavit.

Kolegyně se se mnou přestala bavit

Všechno to začalo obyčejnou otázkou ohledně bydlení. „Máme s manželem byt v Modřanech, je fakt velký, každé dítě má svůj pokoj. Je to můj splněný sen,“ pochlubila jsem se. To ji ale ještě úplně nenaštvalo. Teprve když zjistila, že jsme byli na dovolené na Zanzibaru, přestala se se mnou bavit.

Nerozuměla jsem tomu, co se stalo. Když jsem přišla do práce, nestála jsem jí ani za pozdrav. Proto jsem se zeptala jedné naší kolegyně, kde je problém. „Renata se se mnou z ničeho nic přestala bavit, nevíš, co se mohlo stát?“ zajímala jsem se. „Že ty jsi jí říkala, kde jste byli na dovolené, viď? To nesmíš, Renata je fakt závistivá. Ona nemá na to, aby mohla jet na lepší dovolenou,“ odpověděla mi.

Není cesty ven

A mně to začalo být jasné. Všechno, co jsem jí napovídala o tom, jak dobře si žijeme, ji muselo vážně štvát. Pak pohár její trpělivosti prostě přetekl a přestala se se mnou bavit. Tento stav trvá už dva roky. A nevypadá, že by se na tom mělo něco změnit. Komunikace mezi námi je čistě profesionální. Vyměníme si pár e-mailů a vyřešíme pracovní záležitosti, jinak se spolu nebavíme.

Docela mě to mrzí, protože se mi zdá, že kvůli tomu mám v kanceláři dost toxické pracovní prostředí. Raději bych spolupracovala s někým, kdo je normální.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články