Linda (37): Sousedé změnili naše nové bydlení v peklo. Vymyslela jsem, jak je usměrnit

Linda (37): Sousedé změnili naše nové bydlení v peklo. Vymyslela jsem, jak je usměrnit
Zdroj: Freepik

Linda s Honzou se nastěhovali do panelového domu. Nadšení z krásného bytu ale trvalo jen krátce. Mladí sousedé nad nimi je už druhou noc vzbudili hlasitou hudbou a o 14 dní později později je vytopili. Pravidelně ruší noční klid. Lindě došla trpělivost a šla si to s nimi vyřídit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 02. 2022 10:00

Před časem jsme se s manželem přestěhovali do panelového domu. Úplně jsem zapomněla, jaké to je v něm bydlet. Papírové zdi, přes které je všechno slyšet. My jsme navíc k naší smůle schytali velmi sobecké sousedy, se kterými není rozumná řeč. Každý týden řešíme nějaký problém.

Hned druhou noc v novém bytě nás zaskočili sousedé

Peníze na vlastní bydlení bohužel nemáme. Museli jsme se tedy smířit s variantou, že půjdeme do podnájmu. Honzův kamarád nám sehnal levnější bydlení přes svého známého. I když panelák nevypadal zvenku nijak vábně, byt je pěkný a útulný. Prošel rekonstrukcí a musím říct, že jsem měla hned jasno.

Nastěhovali jsme se celkem rychle, ovšem už druhý den jsme zažili noční budíček. V bytě nad námi někdo pustil na plné pecky hudbu. Vzbudilo nám to synka Samuela, který další hodinu a půl nemohl zabrat. Honza to nevydržel a ve dvě ráno šel naše sousedy požádat, aby to vypnuli.

Ti s ním vyběhli, že slaví narozeniny, tak ať přimhouříme oko. Tvrdili, že je to výjimečně. Honza mě krotil. ,,Jsme tu noví. Tak snad to jednu noc vydržíme,“ klidnil mě. Vzteklá jsem uspávala Samuela a doufala, že se jedná skutečně jen o výjimečnou událost. Druhý den jsem sousedy potkala na chodbě. Neměli ani trochu slušnosti se omluvit.

Sousedé nad námi jsou velmi hluční

Za dalších čtrnáct dní nás pro změnu vytopili. Honza tam šel, aby situaci vyřešil, ale nikdo se s ním nebavil. ,,Tak náhoda?“ rýpala jsem do něj. ,,Já ti říkám, s těma budou jen problémy,“ prskala jsem a snažila se zbavit následků té potopy. O tom, jak se sousedé chovali přes Vánoce, ani nemluvím. Pořád u nich hrála hudba, dupali do jedné do rána. Znělo to, jako by měli doma stádo slonů.

U nich totiž pořád někdo je. Já chápu, že jsou to mladí lidé, co se rádi baví, ale čeho je moc, toho je příliš. Honza se s nimi snaží domluvit po dobrém, ale nějak to nefunguje. Minule ho místo omluvy zvali na pivo, aby pařil s nimi. Má jediné štěstí, že se k nim nepřidal. To už bych se fakt naštvala. Nejraději bych se z toho bytu odstěhovala.

Jenže je to skutečně laciné bydlení, které jen tak neseženeme. Na druhé straně mě nebaví uprostřed noci 3x týdně uspávat syna, kterého budí hudba a křik. Pořád jsem si říkala, že se nebudu chovat jako stará protivná bába, která nemá pochopení, ale před měsícem mi došla trpělivost. Kolem deváté večer se sousedé vraceli z nějaké zábavy. Byla jich celá tlupa.

Rozhodla jsem se, že na ně nastoupím

Když dorazili do bytu, hned otevřeli okna, pustili si nějaký metal a řvali. ,,Tak a dost,“ pronesla jsem rázně a vstala z postele. ,,Už toho mám plný zuby. Jdu na ně. Utěš Samíka,“ instruovala jsem manžela a vydala se o patro výš. Zabouchala jsem na dveře. Otevřel mi mladý značně opilý klučina. ,,Chtěla bych vás požádat, abyste to ztišili. Nejlépe úplně vypnuli,“ začala jsem.

On se jen smál a měl ze mě srandu. ,,Nebudu to opakovat. Pokud to okamžitě neztišíte, zavolám správci a budete mít problém,“ pokračovala jsem a čekala, co se bude dít. ,,Správce je na nás krátkej,“ procedil mezi zuby. ,,A opakované rušení nočního klidu vám nic neříká? K tomu už se volá policie. Poslední varování, jinak bude zle,“ křikla jsem a odešla. Je až k neuvěření, že už skoro tři týdny máme klid. Uvidíme, jestli to není ten před bouří.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články