Julie (37): Ze zoufalství jsem chtěla skočit z okna. Tehdy mě ale poprvé koplo miminko

Julie (37): Ze zoufalství jsem chtěla skočit z okna. Tehdy mě ale poprvé koplo miminko
Zdroj: Unsplash

Julie měla pocit, že s novým přítelem ji čeká nádherný život. Byla těhotná a všechno vypadalo skvěle. Z Petra se ale vyklubal bezcitný násilník. Julie se musela zachránit útěkem do azylového domu.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 08. 2021 14:00

Psal se rok 2007. Tenkrát jsem se rozváděla se svým manželem a prožívala novou lásku s Petrem. Nikdy by mne nenapadlo, že by se něco špatného mohlo stát.

Těhotenství všechno pokazilo

Asi po čtyřech měsících v novém vztahu jsem zjistila, že jsem těhotná. Byla jsem opravdu šťastná. Jenže moc dlouho mi to nevydrželo. Těhotenstvím jsem si podepsala svůj ortel.

Měla jsem nemocenskou, protože mi bylo pořád zle. Petr mi zakazoval chodit ven, aby se mi prý nic nestalo. Tak mě zamykal doma. Poté jsem nesměla vůbec ležet. Když totiž přišel z práce, řval na celý byt, že jen ležím. Bylo mi ovšem zle, proto jsem ho neposlechla a ležela dál. Petr mě chytil za ruku a stáhl z postele, že nebudu ležet, když je on doma.

Měla jsem strach, ani ne o sebe, ale o to malé. Zamkla jsem se raději ve svém pokoji. Den ode dne se to však stupňovalo, byla jsem samá modřina, až jsem nakonec skončila v nemocnici a hrozil mi potrat. Tehdy jsem se rozhodla, že od Petra uteču.

Chtěla jsem skočit z okna

Jenže jsem byla naivní a uvěřila jsem Petrově pohádce, že to už nikdy neudělá. A když mě propustili z nemocnice, vrátila jsem se k němu. Bohužel. Večer přišel a vynutil si násilím sex. Bylo mi z něj špatně a bála jsem se. Uvažovala jsem dokonce, že skočím z okna. Bydleli jsme ve čtvrtém patře. Jak jsem ale stála u toho okna, najednou se ozvalo dítě a koplo. Uvědomila jsem si, že to malé si zaslouží žít.

Tenkrát přišla na návštěvu kamarádka a když viděla, v jakém jsem stavu, zavolala do azylového domu. Naštěstí měli volné místo a to byla moje záchrana. Kamarádka mi okamžitě sbalila věci a vyrazily jsme do azylového domu pro matky s dětmi. Tam jsem se pár týdnů ukrývala a dala se trochu psychicky do pořádku.

Po čase jsem si našla podnájem a porodila nádhernou, dnes již dvanáctiletou dceru. Jakéhosi strachu jsem se nezbavila dodnes, ale naštěstí mi dcera dává radost do života. Vrací mi všechnu lásku, kterou dávám já ji.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články