Klára (48): Dceru nám přivedla domů policie. Manžel z jejího prohřešku viní mě

Klára (48): Dceru nám přivedla domů policie. Manžel z jejího prohřešku viní mě
Zdroj: Freepik

Klára se většinu života snažila být dobrou matkou a manželkou. Jenže s mužem jí to nefungovalo. Když se rozhodla požádat o rozvod, stalo se něco nečekaného.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 10. 2021 08:00

Už nějakou dobu nejsem s manželem Františkem (51) šťastná. Rozumět jsme si přestali před pěti lety. Jsme jen dva lidé žijící vedle sebe. Netuším, jak se naše manželství mohlo tak pokazit. Asi jsem vždy tušila, že se o Františka nemohu dostatečně opřít.

Našla jsem si novou lásku

Před půl rokem jsem ale zjistila, že můj život nekončí, a mám šanci být ještě šťastná. Potkala jsem totiž muže, který mě dokázal rozesmát, a já se s ním cítím znovu jako dvacetiletá. Moje láska k němu byla dlouhou dobu platonická, nechtěla jsem svého muže zranit.

Když se ukázalo, že se situace doma nezlepšuje, rozhodla jsem se pro razantní krok. S Františkem se rozvedu. Znám spoustu nešťastných manželství a já nechci být uvězněná v jednom z nich. Naše dcera Klaudie (16) už je skoro dospělá, určitě moje důvody pochopí.

Manžel mé rozhodnutí neunesl

Před dvěma týdny jsem šla s pravdou ven. Sedla jsem si s Františkem a oznámila mu své rozhodnutí. Nejsem s tebou šťastná a vím, že ty se mnou také ne. Vždyť se spolu ani nebavíme. Žijeme vedle sebe jako cizinci. Chtěla bych se proto rozvést,“ řekla jsem mu.

„To si ze mě děláš legraci? To si opravdu myslíš, že ti na to kývnu? Nejsem hloupej, je mi jasný, že někoho máš,“ dorážel na mě. „Prosím, neřvi, uslyší tě Klaudie,“ snažila jsem se ho uklidnit, ale marně. Naše debata skončila dřív, než pořádně začala.

Dceru nám přivedla policie

Důkaz toho, že Klaudie naši hádku slyšela, se objevil nedlouho poté. V pátek ji domu přivezla policie. Zazvonili u nás asi ve dvě ráno. Klaudie se s kamarády opila a dělali takový nepořádek, až na ně někdo zavolal policii. Měla v sobě víc než jen jedno pivo, jak nám tvrdila, byla úplně na mol.

Nejvíc její stav rozzuřil Františka a bylo jasné, s kým si půjde celou záležitost vyříkat. „Je to tvoje vina,“ obrátil se ke mně. „Raději od nás odejdeš a tvoje jediná dcera se kvůli tomu ožírá s kamarády,“ dodal. „Kdybys tenkrát tak neřval, nic by se nestalo! Určitě tě slyšela. Tak se to dozvědět neměla,“ nenechala jsem si jeho výpad líbit. „Nemám chuť se o tom bavit. Tím, že mě napadáš, mi jenom dokazuješ, že jsem se s rozvodem rozhodla správně,“ řekla jsem mu a odešla s myšlenkou, že s takovým chlapem už dlouho nevydržím.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články