Max (28): Pozval jsem kolegu na rande, bohužel jsme v restauraci potkali moje rodiče

Max (28): Pozval jsem kolegu na rande, bohužel jsme v restauraci potkali moje rodiče
Zdroj: Unsplash

Seznámení partnera s rodinou je vždy složitá událost. Bude se rodičům líbit? A co na ně řekne on sám? Max nemusel řešit žádnou z těchto otázek. K seznámení jeho nového partnera s rodinou totiž došlo už na prvním rande.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 06. 2022 07:00

Je to rok, co k nám do práce přišel nový kolega Libor (30). Byl to fešák už na první pohled. Moc se mi líbil. Libor je vysportovaný, má modré oči a blonďaté vlasy. A navíc je opravdu hodně vysoký. Každý na něm mohl jen oči nechat.

Pozval jsem ho na rande

Když jsme se dali do řeči, vyšlo najevo, že toho máme hodně společného. Posloucháme stejnou hudbu, máme podobné názory a shodují se i naše oblíbené filmy. Celkově si toho máme spoustu co říct. Už před rokem jsem ho chtěl pozvat na rande, problém ale byl, že Libor zrovna s někým chodil.

Bylo mi to opravdu moc líto. Byl jsem si jistý, že bychom se k sobě perfektně hodili. Když před měsícem přišel s tím, že je znovu single, nezaváhal jsem ani vteřinu. Rovnou jsem ho pozval na večeři do mé oblíbené restaurace. Libor byl pro a já se dopředu moc těšil, jak si to užijeme.

Šli jsme do mé oblíbené restaurace

Když přišel den D, byl jsem vcelku nervózní. Už je to taky delší doba, co jsem byl naposledy na schůzce a upřímně jsem si přál, aby to dopadlo co nejlépe. Ze začátku to i vypadalo tak, že všechno půjde podle plánu. S Liborem jsme se sešli v parku a k mému oblíbenému podniku jsme se kousek prošli. Ale v tu chvíli, co jsme vešli do restaurace, začala jedna velká pohroma.

U stolu jsem uviděl své rodiče. Zpanikařil jsem a doufal, že nás nespatří. Proplížit se k nejvzdálenějšímu stolu od nich se mi ale nepovedlo. Máma nás zpozorovala a zavolala na mě: „Maxi, pojďte si k nám přisednout.“ A Libor tak hned na našem prvním rande poznal mé rodiče.

Rande dopadlo dobře

Přestože večeře i s rodiči dopadla dobře, moc jsem se bál, že mě Libor po tomhle zpackaném rande už nebude chtít vidět. Myslel jsem si, že u něj nemám šanci. „Promiň, že u toho všeho byli i moji rodiče, máma je hodně komunikativní a nedá se jen tak odbýt," omlouval jsem se Liborovi při odchodu z restaurace.

„To vůbec nevadí, i tak jsem si to užil," chlácholil mě. „Ale příště vybírám podnik já," dodal s úsměvem. A já věděl, že Libor je ten pravý. Nečekané seznámení s mou rodinou na první schůzce zvládl na jedničku s hvězdičkou.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články