Jdete na první rande a chcete, aby nebylo poslední? Nemluvte o „ex“ a nelitujte se, říká psychoterapeutka

rande, muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Každý vztah se rodí postupně. Už jsme zmiňovali důležitost písemného kontaktu, od kterého pak lidé obvykle přecházejí k osobním setkáním. A ta vyžadují určitou přípravu. Psychoterapeutka Sylvie Samsononová nabízí pár důležitých tipů, které byste rozhodně neměli podcenit.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 23. 10. 2020 14:00

V minulém článku jsem vás nechala nahlédnout do písemné komunikace muže a ženy, kteří se potkali na seznamce. Dnes nás čeká společné randění. Přece, ať už si se svou novou láskou budete dopisovat jakkoli dlouho, jednoho dne se potkáte osobně. Jak se tedy na takové rande připravit a co dělat, abyste nepokazili první dojem?

Nepodceňujte hygienu

Čistota je půl zdraví, to nám říkali už v dětství. Každopádně sami sebe znáte, doporučuji nepodcenit deodoranty, ale také třeba spodní trička. Není totiž nic horšího, než propocené koláče, a to hned na prvním rande. A pozor, není to jen doména mužů, ale i ženy jsem v takových situacích již viděla.

Méně je více

Nyní prosba k dámám – není cílem se „přemalovat“, buďte přirozená, svá. Tuny make-upu nechte na ples či jinou příležitost. Výstřední oblečení bych také úplně nedoporučovala. Je dobré zvážit, zda dotyčná hledá hřebce na jednu noc, nebo muže na celý život. A odpovědi je pak vhodné přizpůsobit i outfit. Pánové, nosíte vousy? Pokud ano, nezapomeňte si je upravit. Nejenom, že by se vás dotyčná mohla leknout, ale když bude nějaká ta pusa na tvář na přivítanou, tak ať dámu nepoškrábete. V neposlední řadě doporučuji mít někde poblíž žvýkačku nebo bonbon, zkrátka cokoliv pro svěží dech…

Téma hovoru

Přípravě na rande byste měli věnovat pozornost nejenom po fyzické, ale i psychické stránce. V první řadě si rozmyslete témata k hovoru, ideální jsou alespoň tři. Jde o to, že pokud by vás přepadla nervozita, jste na ni připraveni. Mluvit byste měli o tom, o čem jste si psali. Jednou pro vždy škrtněte téma „ex“. Nelitujte se, ani nenadávejte. Myslete na to, že přehnaná sebelítost odradí každého.

Chemie

Pokud se vám nová láska líbí i v reálu, určitě jí či jemu nabídněte tip na příští schůzku. Jestli chemie nefunguje, což se stát může, pak kávu zvládnete „vydržet“ s každým, je to slušnost. A teď prosba na pány, víte, že po první schůzce byste se měli vždy ozvat jako první vy? Určitě zapomeňte na všechny ty super příručky, že máte počkat s esemeskou den, dva tři… to jsou nesmysly. Máte-li pocit, že je to ta pravá, tak kujte železo, dokud je žhavé...

Sylvie Samsonová se dvanáct let specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články