Lea (33): Tchyně mě nikdy nepřijala. Teď nechce mít nic společného ani s vnoučaty

Lea (33): Tchyně mě nikdy nepřijala. Teď nechce mít nic společného ani s vnoučaty
Zdroj: Freepik

Většina rodin má k dispozici ochotné babičky, které jsou vždy nadšené z každé chvíle strávené s vnoučaty. Lea ale takové štěstí nemá. Její tchyně nechce mít s vnoučaty nic společného. Nikdy však neřekla, co jí vadí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 04. 2022 13:00

S Jiřím (35) žijeme spolu deset let. Je to dlouhá doba na to, abychom navzájem dostatečně poznali své rodiny. Moje rodina přijala Jirku okamžitě. Já měla s jeho rodinou hned na začátku velký problém. Nebyla jsem jim dost dobrá, a teď pro ni nejsou dobré ani naše děti.

Nelíbí se jim můj původ

Nejsem české národnosti, a to je podle mě důvod, proč mě Jirkova rodina nikdy nepřijala. Moji rodiče jsou z Bulharska, přestěhovali se sem těsně po revoluci. Chtěli tu přijít k lepším penězům a celkově k lepšímu životu. I když jsem se narodila v Sofii, mluvím plynně česky. Chodila jsem tu na základní i střední školu.

Podle mě si Jirkova rodina myslí, že jsem jiná a zvláštní, když nejsem stoprocentní Češka. Když se nám měla narodit Emílie (5), rozhodli jsme se, že obě rodiny pozveme k nám do bytu, aby se navzájem seznámily. Jirkova rodina ale jakékoli seznamování s mojí rodinou odmítla. Asi jsme pro ni moc z východu.

Tchyně nemá vztah s vnoučaty

Nevraživost k mojí rodině pochopím, ale proč se Jirkova maminka chová podobně odmítavě i ke svým vnoučatům, to mi hlava nebere. Když se měla narodit Emilka, byla moje maminka nadšená a těšila se, jak svoji vnučku bude hlídat. Jirkova maminka to viděla jinak. Dokonce se první tři měsíce, co byla Emilka na světě, na ni nepřijela ani podívat.

Bylo mi to hrozně líto a snažila jsem se Jirkovi naznačit, aby s tím něco dělal. „Dej mámě čas, uvidíš, že se to za chvíli spraví,“ odpověděl mi. Ale nic se nespravilo.

Nechce pomáhat ani s hlídáním

Nezměnilo se to ani po tom, co se nám narodil Tobiáš (3). Nejenže je ani nechce vídat, ale odmítá nám s Jirkou pomoct, když jsme v tíživé situaci. Nedávno jsem nutně potřebovala hlídání. Obě děti byly nemocné a do školky jsem je poslat nemohla, zkoušela jsem všechny, nikdo neměl na hlídání čas. Nakonec jsem zavolala Jirkově mámě. I když vím, že má čas, odmítla mě.

Zajímalo by mě, proč to dělá. Jsem ten důvod já, nebo jen nemá ráda děti? Přece jsou i její krev, jsou si i vzhledově podobní, tak proč je neustále odmítá? Strašně mě její postoj mrzí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články