Renata (34): Kolegyně podkopává moji autoritu. Zjistila jsem, že mě chce nahradit

Renata (34): Kolegyně podkopává moji autoritu. Zjistila jsem, že mě chce nahradit
Zdroj: Pexels

Kariéra a práce mohou být pro někoho stejně důležité jako rodina a mezilidské vztahy. Renata zasvětila život práci. Jenže teď ji ohrožuje nová kolegyně, která má zálusk na její místo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 06. 2022 13:00

Práce je pro mě prostě vším. Lásku a rodinu jsem odsunula na vedlejší kolej. Stejně bych se jim nestíhala věnovat. Už na škole jsem se vždy hnala jen za úspěchem.

Miluji svou práci

Pracuji na manažerské pozici v jednom start-upu. A to, aby vše fungovalo a lidé dělali svou práci dobře a s radostí, je pro mě prioritou. Proto by nemělo být překvapivé, že mě spousta lidí označuje za workoholika. Je pravda, že v práci trávím hodně času. Možná víc, než je zdravé a rozumné. Ale pokud vás práce baví a naplňuje, není na tom přece nic závadného, ne?

Ke své současné pozici jsem dospěla především tvrdou dřinou a dobře odvedenou prací. Nejsem žádný lajdák, proto mi ji šéf svěřil. Teď to ale vypadá, že mi někdo šlape na paty. A to se mi nelíbí.

Přijali novou kolegyni

Před dvěma měsíci přišla do našeho týmu nová kolegyně Eva. Přišla mi ze začátku milá a od prvního dne mi bylo jasné, že také bude hodně schopná. Není to žádný lenoch a je opravdu chytrá. V tu chvíli mě ještě nenapadlo, že by mohla nějak ohrozit moji pozici ve firmě.

Místo toho, abychom jako ženy ve vysokých pozicích držely při sobě, Eva mi od svého příchodu hází jen klacky pod nohy. Je mi jasné, že chce moji pozici. Nejhorší na tom je, že je ke všem strašně milá a hodná. To je jenom maska. Jinak je to obyčejná závistivá ženská, která se dere za svým klidně i přes mrtvoly.

Hází mi klacky pod nohy

Jeden z příkladů jejího podlého chování se odehrál nedávno. Měli jsme mít sraz s klientem. Domlouvala to ona a měla všem rozeslat e-mail s informacemi. Asi nikoho nepřekvapí, že mě žádný e-mail nepřišel.

Na schůzku jsem přišla o hodinu a půl později, v podstatě na její konec. Když jsem se zeptala, co se stalo, Eva nevinně odpověděla: „Vůbec netuším. Já jsem ten e-mail poslala všem, nechápu, že tobě nedorazil. Musela jsi ho přehlédnout.“ Je mi nad slunce jasné, že mi nic neposlala. Mně žádný důležitý e-mail neujde. Udělala to jen proto, abych vypadala jako blbec před svými šéfy. Asi se s ní budu muset pustit do války.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články