Marika (40): Řekla jsem šéfovi, že čekám třetí dítě. Jeho reakce mě hodně vzala, prý jsem už stará

Marika (40): Řekla jsem šéfovi, že čekám třetí dítě. Jeho reakce mě hodně vzala, prý jsem už stará
Zdroj: Freepik

Vztah se šéfem někdy není jednoduchý. Paní Marika dosud neměla se svým šéfem žádný problém, vycházeli spolu dobře. Teď je to ale jinak. Když mu oznámila, že je těhotná, zareagoval nepatřičně a urazil ji.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 09. 2022 17:00

Moje problémy se šéfem začaly nevinně. V práci se mi vždy dařilo a neměla jsem tam sebemenší problém. Vždy jsem všechno odevzdávala včas a nikdy si na nic nestěžovala. Proto by mě vůbec nenapadlo, že se to všechno může takhle zvrtnout.

Chtěli jsme třetí dítě

S Honzou (49) máme dvě děti, Patrikovi je patnáct let a Matouš nedávno oslavil desáté narozeniny. Asi proto, že jsou naši kluci takhle staří, nikdo nečekal, že bychom se chtěli s Honzou pouštět do třetího dítěte. Jenže já jsem si vždycky přála holčičku, kterou bych mohla česat, oblékat a dělat s ní všechny ty věci, co jsem s kluky dělat nemohla.

K mé smůle jsem dlouho nemohla otěhotnět. Naše snažení trvalo víc jak pět let. Oběhali jsme s Honzou všemožné doktory. Všude nám řekli, ať tomu dáme čas, že nic lepšího nám poradit nemohou.

Nakonec jsem otěhotněla

Když se mi konečně nedostavila menstruace a já jsem uviděla pozitivní těhotenský test, byla jsem radostí bez sebe. Hned jsem to běžela oznámit manželovi, který se na miminko také moc těšil.

A tak začaly všechny problémy spojené se začátkem těhotenství. Ranní nevolnosti byly opravdu silné, nemohla jsem pozřít ani sousto, hned jsem běžela na záchod. Ovlivnilo to i mou výkonnost v práci, někdy jsem nebyla schopná nic udělat. Když nevolnosti překročily únosnou mez a moje doktorka mi napsala neschopenku, musela jsem v práci s pravdou ven o trochu dřív. Původně jsem to totiž chtěla odkládat co nejdéle.

Šéfova reakce byla otřesná

„Jsem ve třetím měsíci těhotenství. V lednu příštího roku by se nám mělo narodit miminko,“ řekla jsem šéfovi. Ten se tvářil hodně překvapeně a nakonec řekl: „To jsem opravdu nečekal. Myslel jsem si, že jste na děti moc stará. A že když už máte dva kluky, další dítě nebudete chtít. Teď za vás budu muset hledat náhradu,“ řekl mi a kroutil hlavou.

Netušila jsem, co mu na to mám říct. A tak jsem odešla bez reakce. Opravdu hodně mě to vzalo. Urazil mě naprosto nehorázným způsobem. Nikdy bych od něj nečekala, že by byl něčeho takového schopný. Ztratila jsem o něm všechny iluze. Nevím, jestli se tam ještě někdy budu chtít vrátit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články