Maruška (27): Přítel změnil zaměstnání a na můj vkus má až příliš dobrý vztah se svou šéfovou

Maruška (27): Přítel změnil zaměstnání a na můj vkus má až příliš dobrý vztah se svou šéfovou
Zdroj: Freepik

Maruščin přítel Erik změnil po letech zaměstnání. Ona ho podporovala a doufala, že bude konečně spokojený. Což se jí sice splnilo, ale Erik si se svou novou šéfovou Gábinou vytvořil až příliš vřelý vztah. Takový, že na ni Maruška začala žárlit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 03. 2022 13:00

Když se Erik (30) před rokem rozhodl, že je na čase změnit zaměstnání, podpořila jsem ho. Byl ve své práci nešťastný a potřeboval změnu. Pustil se do hledání a nakonec našel firmu, v níž je od samého začátku spokojený. Na můj vkus až příliš. Má nebývale dobrý vztah se svojí šéfovou Gábinou (37). Přistihla jsem se, že na ni žárlím.

Přítel se rozhodl pro změnu zaměstnání

V předchozím zaměstnání to poslední roky za moc nestálo. Kolegové si zvykli, že Erik udělá i to, co nikdo jiný nechce. Byl takovým otrokem, protože neuměl říkat ne. Možná by to trpěl dál, kdyby se nestala jedna nepříjemnost. Stejně starý kolega, který nebyl ve firmě zdaleka tak dlouho jako Erik, jednoho dne povýšil. Stal se jeho přímým nadřízeným.

Z kolegy se stal namyšlený šéf, který Erikovi dělal samé naschvály. Měl problém snad se vším, co udělal. Jakmile mu začal dělat problémy i se schvalováním dovolené, Erikovi došla trpělivost. Rozhodl se, že je čas z firmy odejít. Měl moji plnou podporu, protože jeho nespokojenost se promítala do našeho vztahu.

Chodil domů podrážděný a otrávený. Uměl jen nadávat, pro nic se nedokázal nadchnout. Já to vnímala tak, že se cítí být nedoceněný v práci. A pak si to vybíjel na mě. Takže když přišel s tím, že si chce najít novou práci, podpořila jsem ho všema deseti. Dokonce jsem mu sem tam poslala na email nějaký odkaz se zajímavou pracovní nabídkou.

Šéfová říká mému příteli lásko

Absolvoval několik pohovorů, než to přineslo úspěch. Měl z toho obrovskou radost. Od začátku mluvil o nějaké Gábině. „Myslím, že si s ní budu rozumět," nadšeně pronesl po prvním pracovním týdnu. Vždycky, když mu Gábina něco psala, byl z ní celý na větvi. Nicméně jsem musela ocenit, že se vracel domů spokojený, což byla veliká změna.

Erik první tři měsíce dřel jak mezek, protože bojoval o prodloužení smlouvy. Moc stál o to, aby si ho Gabča (jak jí začal říkat) v týmu nechala. Nejenom že mu prodloužila smlouvu, ale současně mu i zvedla plat. Erik byl konečně zase spokojený. Mluvil o své šéfové jen v superlativech a já začala tiše žárlit.

Totálně jsem znejistěla, když jsem slyšela část jejich videohovoru. To měl Erik zrovna home office a byl zavřený v pokoji. Hovor začínala slovy: „Ahoj, ty moje zlatíčko. Jak ses vyspinkal?" A já zůstala zkoprnělá stát za dveřmi pokoje. „Dobře, Gábinko, děkuji za optání," cukroval. Začali řešit nějaký projekt a ona ho během rozhovoru několikrát titulovala slovy: „ty jsi láska, fakt.

Na jeho šéfovou jsem začala regulérně žárlit

Zvedla jsem oči v sloup a čekala, co dalšího se z hovoru dozvím. Nic konkrétního ale nepřišlo. Jsem stará žárlivka, takže mi to nedalo a musela jsem se přítele zeptat, proč ho Gábina tak oslovuje. Smetl to ze stolu s tím, že o nic nejde. Byla jsem velmi zvědavá na to, jak vlastně vypadá Gábina, co říká mému příteli lásko.

Příležitost se naskytla o měsíc později. Erik od ní dostal nějaké VIP lístky na hokej. I ona dorazila a mě spadla brada. Vysoká, hubená a prsatá bruneta s americkým úsměvem. Když jsem si uvědomila, jak vypadám já, dostala jsem regulérní strach, že by mi mohla Erika odloudit. Myslím, že to na mě hned poznal, protože mě chytl výrazně kolem pasu a políbil. Mělo mě to asi uklidnit, ale neuklidnilo. Jsem teď pořád jako na trní a Erika si pořádně hlídám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články