Bohumila (42): Muž mě pozval na dovolenou do Dubaje. Zapomněl mi ale říct jednu zásadní věc

Bohumila (42): Muž mě pozval na dovolenou do Dubaje. Zapomněl mi ale říct jednu zásadní věc
Zdroj: Freepik

Když Bohumila dostala pozvání od manžela na dovolenou do Dubaje, byla štěstím bez sebe. Že to ale nebude jen tak, pochopila ve chvíli, když jí Jarda řekl, aby mu poslala deset tisíc.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 03. 2022 07:00

Když přišel Jarda (45) s tím, že bychom spolu mohli jet na dovolenou, byla jsem nadšená. Ještě víc, když navrhnul, abychom se podívali do Dubaje. Tu jsem si vždycky přála navštívit. Jen mě nenapadlo, jak to celé Jarda zamýšlí. Místo těšení se na dovolenou tak mám akorát vztek.

Manžel mě pozval na dovolenou do Dubaje

Ve zkratce vám o nás něco řeknu. Manžel Jarda je hodný chlap, který vždycky prahnul po rodinném životě. To se mu splnilo. Vlastníme menší domeček v satelitním městě. Budeme ho zhruba ještě patnáct let splácet, ale to je dnes běžné. Máme spolu syna Libora (15), který má v otci velký vzor.

Právě po narození syna se Jarda kapánek změnil. Mnohem víc hlídal rodinný rozpočet. Sice jsme se neměli špatně, protože Jarda vydělával víc než dost, nicméně nikdy nechtěl, aby se peníze zbytečně utrácely. Vše kupoval s rozmyslem a mně se to vlastně líbilo. Někdy to přeháněl, ale to jen ze strachu, že nevíme, co nás čeká.

Co se týče peněz, ty máme doma rozdělené. Každý máme vlastní účet, kam nám chodí výplata. Jarda platí vyšší položky, jako hypotéku a leasing na auto. Na mně je zbytek, což znamená nákupy, účty za telefony, internet, voda a elektřina. Troufám si říct, že se na chodu domácnosti a celé rodiny podílíme téměř stejně.

Ukázalo se, že si mám dovolenou zaplatit sama

Ke konci roku přišel Jarda s nápadem, abychom spolu jeli na dovolenou. ,,Co takhle týden v Dubaji?“ navrhnul. ,,Jako vážně? Jedeme hned!“ jásala jsem. Našli jsme konkrétní destinaci a já začala ladit formu do plavek. Na dovolené, kde bychom byli jen my dva, jsme nebyli řadu let, takže jsem se vážně těšila.

Syn Libor už na rodiče zvědavý nebyl, takže jsem neměla ani výčitky, že s námi nepoletí. Po kamarádkách jsem se chlubila, jak mě Jarda pozval na dovolenou. ,,Do Dubaje? Teda, ty se máš,“ záviděly. ,,To ten můj by se na to nezmohl,“ poznamenala Lenka. Byla jsem na svého manžela pyšná. Pozváním na dovolenou mi totiž udělal velkou radost.

Měla jsem pocit, že je to důkaz lásky z jeho strany. To jsem ovšem ještě netušila, že to nejlepší má teprve přijít. V únoru se měla skládat záloha. Když za mnou Jarda přišel, abych mu poslala deset tisíc, nechápala jsem. ,,Počkej, já si to mám jako zaplatit sama?“ divila jsem se. On se uchechtnul. ,,A cos čekala? Že to budu platit celé já?“ odvětil poněkud ironicky.

Dovolenou si zaplatím, ale manžel mě zklamal

Na to už nebylo třeba reagovat. Nejde o to, že bych ty peníze neměla, ale byl to šok. Dovolená, kterou manžel vybral, vychází na cca 25 tisíc na osobu. To nepočítám, co utratíme na místě. Celá akce najednou dostala úplně jiný nádech. Hořký a naštvaný. ,,Tak on mě pozve na dovolenou a pak mi řekne, abych si ji zaplatila sama?“ stěžovala jsem si Lence.

Ta z toho měla očividnou radost. ,,Všichni chlapi jsou stejní. Nenaděláš nic,“ vysmívala se mi. Peníze jsem Jardovi poslala a dovolená je stále v plánu. Nicméně je to pro mě hořké sousto, které jsem stále nespolkla. Moc dobře vím, kolik Jarda bere a úhrada dovolené za nás za oba by ho nezničila. Netuším, o co přesně mu jde, ale způsobil tím doma pořádné dusno.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články