Věrka (34): Manžel jezdil pomáhat mé mamce. Netušila jsem, co se tam ve skutečnosti děje

Věrka (34): Manžel jezdil pomáhat mé mamce. Netušila jsem, co se tam ve skutečnosti děje
Zdroj: Pixabay

Věrčina matka byla po rozvodu dlouho zapšklá a nenávistná. Nebylo zrovna lehké s ní vyjít. Jednoho dne se ale zdálo, že to celé hodila za hlavu. Věrčin manžel za ní často jezdil a pomáhal jí s domácností. Jednoho dne se ale stalo něco, co rozbilo vztah těchto tří lidí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 03. 2022 13:00

S mámou jsem měla celý život celkem normální vztah. Porodila mě, vychovala mě a měla mě ráda. Nikdy jsme mezi sebou neměly větší spor. Proto je pro mě zcela nepochopitelné to, co momentálně dělá.

Mamce po rozvodu jezdil pomáhat můj manžel

Budou tomu dva roky, co šli naši od sebe. Znáte to. Táta se zakoukal jinde a odešel. Máma zůstala sama. Zvládala to hodně špatně. Byla plná zloby a nenávisti. Kopala kolem sebe, cítila se ublížená a já se to snažila chápat. Pomáhala jsem jí hlavně psychicky, ale na některé situace jsem byla krátká.

Musela si sama říct, jestli chce žít v nenávisti, nebo se pokusí o nový začátek. Měla jsem dokonce nějaký čas podezření, že pije víc, než by měla. Hodně jí pomáhal můj manžel Tomáš (38). Jezdil za ní po práci, dělal jí nákupy. Když se jí doma něco rozbilo, jel jí na pomoc. Vím, že ani pro něj to nebylo lehké.

Máma se ale po roce a půl začala měnit. Jednou mě přepadla vyšňořená v práci a pozvala mě na oběd. Vypadala najednou velmi vyrovnaně a spokojeně. Byla jsem ráda, že šla do sebe. Začala se o sebe starat, přestala pít a zase chtěla žít. O rozvodu a o tom, co se stalo, jsme se už nebavily. Já jen věděla, že moje máma je zpět.

Manžel se mi svěřil, že se ho matka pokusila svést

Od manžela si ale i nadále nechala pomáhat. Byly věci, které si sama neopravila. Zapojit novou pračku zvládne fakt jen chlap. Tuhle se od ní Tomáš vrátil celý nesvůj. Hned jsem se ptala, co je. ,,Stalo se něco? Jsi divnej,“ položila jsem otázku a čekala na odpověď. ,,Ne nic,“ odvětil a byl dál divný. Chodila jsem za ním tak dlouho, dokud to nevyklopil.

,,Tvoje máma po mně vyjela,“ svěřil se mi. ,,Jak jako vyjela?“ nechápala jsem. ,,Opravoval jsem jí tekoucí kohoutek a ona za mnou přišla,“ pokračoval a odkašlal si. ,,No a dál?“ byla jsem zvědavá. ,,Přišla jen ve spodním prádle a začala se přede mnou producírovat,“ líčil Tomáš a mně spadla brada. ,,To si děláš srandu? A cos dělal?“ šly na mě mrákoty.

,,No, odmítl jsem ji, sbalil si věci a odešel,“ odvětil. ,,Jdu jí hned zavolat. Co si to dovoluje?“ běsnila jsem. ,,Ne, počkej. Ona je asi zoufalá po tom rozvodu. Nech to být,“ prosil mě manžel. Musel hodně prosit, abych jí nevynadala. Za pár dní mu volala znovu, a tak jí jel pomoct. ,,Jestli se zase něco stane, chci to vědět,“ řekla jsem jasně.

Matce jsem za to plivla do obličeje

Když se od ní vrátil, hned jsem sondovala. ,,Tak co, zkoušela něco?“ zajímalo mě. ,,Jo, už zase. Poté, co uvařila čaj, si mi sedla na klín a chtěla mě svést,“ přiznal. ,,Když jsem ji odmítl, nabídla i za to peníze,“ dopověděl a to už jsem šla do kolen. Sedla jsem do auta a rozjela se za ní. Tomáš neměl šanci mi v tom zabránit.

Matka se tím netajila. Dokonce mi řekla něco, čemu jen těžko rozumím. ,,Mám právo na rozptýlení. Tomáš je skvělej chlap, kterého si nezasloužíš. Chci mu jen ukázat jeho možnosti,“ prohlásila, já jí plivla do tváře a odešla. Tomáš už k matce nejezdí. Myslím si, že si jeho pomoc špatně vyložila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články