Emma (38): Svedla jsem kamarádce přítele. Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života

Emma (38): Svedla jsem kamarádce přítele. Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života
Zdroj: Freepik

Když Emmě její letitá kamarádka Klára představila svého přítele Sama, Emma věděla, že ti dva k sobě nepatří. Rok se užírala, než se rozhodla, že se Samovi vyzná ze svých citů. Když jí řekl, že ji také miluje, už zbývalo jediné. Říct to Kláře.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 02. 2022 10:00

I když na to, co jsem udělala, nejsem hrdá, svého rozhodnutí nelituji. Přebrala jsem své nejlepší kamarádce přítele. Jenom díky tomu jsem dnes šťastně vdaná a mám dvě úžasné dcerky. Klára mi dodnes neodpustila, i když jsem se jí snad tisíckrát omluvila.

Kamarádce jsem jejího přítele tiše záviděla

Klára byla vždycky jako moje sestra, kterou jsem ve skutečnosti neměla. Vyrůstaly jsme spolu od plenek. Naše mamky se seznámily v porodnici. Staly se z nich kamarádky, stejně jako z nás dvou. Navštěvovaly jsme stejnou školku, školu, a dokonce i střední školu.

Tehdy jsem se nebála takové přátelství nazvat tím na život a na smrt. V dospělosti se naše cesty rozdělily, ale ne nijak výrazně. Jediný rozdíl byl, že jsme se nevídaly denně, ale třeba jen třikrát týdně. Přátelství nicméně fungovalo dál. Jakmile měla jedna z nás potíže, druhá jí přiklusala na pomoc.

Když mi Klára představila Samuela, tiše jsem jí ho záviděla. Vypadal jako mladší verze Toma Hankse. Uvědomělý muž s obrovským charismatem. Když mi podával ruku, zahřálo mě u srdce. ,,Bože, ten je!“ chválila jsem ho Kláře. ,,Viď? Já jsem do něj úplně zblázněná. To je mužskej přímo pro mě,“ radovala se. I když jsem na to neměla právo, začala jsem si na Sama také myslet.

Rozhodla jsem se, že mu vyznám lásku

Když někam šli, občas mi řekli, abych se přidala. Já si Samovu společnost velmi užívala. Často jsme zabředli na téma, které nám oběma bylo blízké. Klára kolikrát stála jako kůl v plotě a neměla co říct. Mně se po nocích začalo o Samovi zdát. Sledovala jsem ho na sociálních sítích. Dokola jsem se dívala na jeho fotky a potajmu je pusinkovala.

Když spolu byli rok, myslela jsem si, že už to nevydržím. Pořád jsem měla pocit, že Sam se lépe hodí ke mně. Kláře jsem samozřejmě nic neřekla. Ta byla pořád jako sluníčko a nemohla se Sama nabažit. I když pro mě přátelství s ní hodně znamenalo, rozhodla jsem se, že Samovi vyznám lásku. Bylo to hop, nebo trop.

Pozvala jsem ho na fotbalový zápas a po jeho skončení jsme zašli na pivo. ,,Ty mi něco tajíš?“ vyzval mě po chvilce trapného ticha. ,,Same, já už to prostě nevydržím. Nemůžu si pomoci. Myslím si, že se ke Kláře nehodíš,“ promluvila jsem. ,,A ke komu se tedy podle tebe hodím?“ zeptal se.

Ztratila jsem kamarádku, ale získala mnohem víc

Ještě jsem si to v hlavě dvakrát rozmyslela a pak to řekla. ,,Ke mně. Já tě miluji a chci být s tebou,“ bylo to venku a dalších několik vteřin jsem nedýchala. Sam se na mě dlouze podíval. ,,Já tě taky miluji a to už pěkně dlouho,“ odvětil a políbil mě. Byl to ten nejněžnější a nejerotičtější polibek, který jsem kdy zažila. ,,Jak to řekneme Kláře?“ zajímalo mě. ,,Společně?“ navrhl a já souhlasila.

Sam pozval Kláru na skleničku, kde jsme jí to řekli. Zvrhla stůl a  křičela na celý podnik. Mě nazvala děvkou a zrádkyní. Čekala jsem to, takže jsem se ani nehájila. Její vztek a zlobu jsem chápala. Toho dne jsem ji navždy ztratila. Nicméně mnohem víc jsem získala. Sam se stal mým mužem a otcem našich dvou holčiček. Žijeme spolu spokojně víc než deset let. Kláře jsem se snažila omluvit, ale nebere to v potaz. Tak moc bych jí chtěla říct, že mě to mrzí, ale že jsem vážně šťastná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články