Lucka (34): Dlouho jsem kryla nevěru své kamarádky. Nedávno to ale zašlo příliš daleko

Lucka (34): Dlouho jsem kryla nevěru své kamarádky. Nedávno to ale zašlo příliš daleko
Zdroj: Freepik

Když Lucku dlouholetá kamarádka Marie požádala o pomoc, neváhala. Měla dělat Marii alibi, když bude s milencem. Nějaký čas to fungovalo, než na to přišel Lucčin manžel.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 01. 2022 13:00

I přesto, že se s Marií (33) známe pomalu od plenek, ji už nedokážu dál krýt. Ona si totiž našla milence a mě používá jako alibi. Ze začátku jsem s tím neměla problém, ale teď už to zašlo příliš daleko.

Kamarádka chtěla, abych kryla její nevěru

Marii znám jako své boty. Ona byla oproti mně vždycky ta akčnější. Ráda přijímala výzvy a nebála se ničeho. Ve škole platila za rebelku. Já, svědomitost sama, jsem nikdy žádný přešlap neudělala. Jsem na to příliš velký srab. Mám ráda svoje jisté a zbytečně neriskuji. O to víc jsem možná Marii fandila, když se mi přiznala, že někoho má.

,,Já se asi zamilovala,“ začala nad skleničkou vína. ,,Matouš je tak báječný! Pořád mi nadbíhá, kupuje mi kytky a dárečky,“ zasnila se. ,,A co na to Martin?“ rýpla jsem si. ,,Ten? Ten nic netuší, prosím tě. Ten je rád, že má svůj fotbal a pivo,“ zamračila se. ,,Myslíš, že bys mě příští týden kryla? Matouš mě pozval na večeři. Doma řeknu, že jsem s tebou. Šlo by to?“ zeptala se.

,,To víš, že jo. Jen se mi ještě připomeň, abych něco nepropálila,“ upozornila jsem ji a slíbila jí alibi. Den po večeři s Matoušem mi volala celá nadšená. ,,Díky moc. Stálo to zato. Mohla bys to pro mě příští týden udělat znovu? Jen tentokrát u tebe navíc přespím,“ požádala mě. Neměla jsem s tím problém. Vždy v ten den, kdy měla být u mě, jsem byla raději doma, abych Martina jako na potvoru někde nepotkala.

Můj manžel s tím nesouhlasil

Když u nás v šest ráno Marie zvonila, lekla jsem se. ,,Pusť mě dovnitř, prosím tě. Martin mě u tebe vyzvedne a hodí mě do práce. Musím se upravit,“ vysvětlovala mi v běhu a vtrhla do koupelny. ,,A proč jsi nejela domů?“ ptala jsem se zvědavě. ,,Podívej se, jak vypadám. Nesmím v Martinovi vzbudit podezřívavost. Udělej mi kafe,“ vyzvala mě. Vtom vylezl Pepan z ložnice.

,,Co se to tady děje?“ ptal se rozespale. ,,Nic, prosím tě. Pak ti to vysvětlím. Když tak tu Marie spala, jo?“ instruovala jsem ho a zahnala zpět do ložnice. O pár minut později zvonil Martin. ,,Díky moc, máš to u mě,“ pronesla Marie ve dveřích. ,,Tak to bylo o fous,“ špitla jsem. ,,Co bylo o fous? Už mi řekneš, co se tady děje?“ ozval se Pepan.

,,Marie má milence a já ji kryju, stačí?“ odpověděla jsem. ,,To myslíš vážně? Vždyť má Martina a malého Vojtu, ne?“ divil se. ,,Má, ale je to její boj. Já jí jen pomáhám. Nech to být. Tebe se to netýká,“ ukončila jsem debatu a šla se chystat do práce. ,,To se mě teda týká. Ona by tě také kryla, kdybys někoho měla? Vůbec se mi to nelíbí,“ reagoval podrážděně.

Manžel mi dal nůž na krk

Marie to postupně začala přehánět. Téměř obden po mně chtěla, abych ji kryla. Já kvůli tomu skoro nikam nemohla. Nikdy totiž nevím, jestli Martina nepotkám. Bydlíme na malém městě, takže je to velký risk. Marie s Matoušem si vždy zalezou někam do hotelu, nebo k němu domů, takže ti jsou paradoxně v bezpečí.

Nakonec to byl Pepan, kdo to rozsekl. ,,Už si nepřeji, abys Marii kryla. Buď toho necháš, nebo to Martinovi řeknu,“ dal mi nůž na krk. Marii jsem to oznámila následující den. Přirozeně se naštvala, ale to už jde mimo mě. Myslím, že mi jednou poděkuje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články