Petra (36): Matčin dávný přešlap nám málem rozbil rodinu. Manžel nevěřil, že dítě, které jsem porodila, je jeho

Petra (36): Matčin dávný přešlap nám málem rozbil rodinu. Manžel nevěřil, že dítě, které jsem porodila, je jeho
Zdroj: Freepik

Když se Petře a Vláďovi narodilo dítě tmavší pleti, byli zralí na rozvod. Vláďa Petře nevěřil, že ho nepodvedla. Až DNA testy prokázaly, že je skutečně biologickým otcem malého Matěje. Petra začala pátrat, jak je to možné. Skutečnost, kterou odhalila, jí vyrazila dech.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 09. 2021 13:00

Nikdy bych nevěřila, že se to může stát zrovna mně. Vždyť takové příběhy se objevují jen v béčkových filmech. I když nakonec všechno dobře dopadlo, naše rodina se otřásla v základech.

Narodilo se mi dítě s tmavou pletí

S Vláďou jsme se po pár letech vztahu rozhodli mít děti. Než jsem ale otěhotněla, trvalo to dlouhé dva roky. Nakonec se nám zadařilo na dovolené v Turecku, kterou nám doporučila moje mamka. Když jsem se pár týdnů po návratu dozvěděla, že jsem v tom, vyhrkly mi do očí slzy štěstí. Jak idylické, že? Nemohli jsme se svého syna dočkat.

Doma probíhaly horečné přípravy na příchod nového člena domácnosti. Bohužel, hned po Matějově narození přišel obrovský šok. Náš syn měl tmavou pleť. Kdo začal vyvádět jako první, byl Vláďa. ,,To dítě není moje,“ ječel na sále. Když mi dali Matěje do náručí, absolutně jsem to nechápala. ,,To musí být nějaký omyl...,“ bylo to jediné, na co jsem se zmohla.

,,Omyl? Jak chceš tohle vysvětlit? Ty jsi spala s někým na naší dovolené a já se o to dítě mám starat?“ řval na mě manžel a já byla zcela bezradná. Nikdy jsem Vláďu nepodvedla. On tomu ale nechtěl věřit. O syna se odmítal starat. Jeho prioritou byly rozvodové papíry. Moje matka stála při mně, otec se mnou nemluvil. Tvrdil, že si to Vláďa nezasloužil.

Prosila jsem manžela, ať podstoupí DNA testy

Nikdo mi nevěřil, že jsem ho nepodvedla. Já se ale ve svém boji dokázat pravdu nevzdávala. Na kolenou jsem manžela prosila, aby podstoupil testy DNA. Trvalo to měsíce, než k tomu svolil. Možná to nakonec udělal jen proto, aby to měl černé na bílém, že jsem nevěrnice. To čekání bylo nekonečné, ale vyplatilo se.

Testy potvrdily, že je Vláďa otcem dítěte. Mně spadl kámen ze srdce. Sice chvíli trvalo, než to manžel vstřebal, ale rozvod stáhnul. Můj otec se mi omluvil. V rodině panoval zmatek. Jediný, kdo se k celé situaci nijak nevyjádřil, byla moje máma. S Vláďou jsme začali pátrat po našich předcích. Velmi nás zajímalo, proč je náš syn jiný.

Matka mi po letech řekla pravdu

Nedařilo se nám nic zjistit. Nezbývalo nám, než se s danou situaci smířit. Až jednoho dne matka promluvila. ,,Už se na to nemůžu dívat. Musím ti něco říct,“ začal svůj příběh. ,,Chceš vědět, proč je Matěj snědý?“ zeptala se a já zbystřila. ,,Ty to snad víš?“ smála jsem se. Převyprávěla mi příběh o tom, jak se před více než 37 lety pomilovala s černochem.

Než mi to celé docvaklo, nechápala jsem její sdělení. ,,Už tomu rozumíš?“ ptala se mě. ,,Tvůj táta vlastně není tvůj biologický otec. A zjevně se geny mého milence nepřenesly na tebe, ale až na tvého syna. Víš, jak jsem se tehdy bála na porodním sále, že budeš mít tmavou pleť? Když jsem zjistila, že jsi bílá, tvému otci jsem o svém záletu neřekla,“ přiznala matka.

Z místnosti jsem beze slova odešla. Potřebovala jsem to nejprve vstřebat. To, že je můj syn mulat, mi nevadí. Horší je skutečnost, že táta není můj biologický otec. Matka mě ještě ke všemu požádala, abych mu to neříkala. A já nevím, zda to zvládnu. Nemá i on nárok znát na pravdu?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články