Simpsonovi: Slavná žlutá rodinka naštvala i první dámu Barbaru Bushovou, Marge si to ale nenechala líbit

Simpsonovi: Slavná žlutá rodinka naštvala i první dámu Barbaru Bushovou, Marge si to ale nenechala líbit
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Bez seriálu by prý Amerika měla o polovinu méně problémů.Kdo má jako jediný z celého světa Simpsonových pět prstů? Bůh! Ale to dá rozum.Jedna epizoda může vznikat až osm měsíců.Kolik berou herci, nebo tedy spíše hlasy seriálu? V roce 2004 to bylo 125 000 dolarů za epizodu. Pak se částka vyšplhala až na 400 000, jen se už nevyplácela v dolarech, ale v librách.+ 2 fotky+ 3 fotky

Simpsonovi zrovna skončili 31. sezónu a pořád leží mnoha lidem v žaludku, stěžují si na ně dokonce i politické špičky Ameriky. Jenomže Marge je jako správná americká matka lvicí, která chrání své mladé. A když už má toho dost, řekne svůj názor. A je jí úplně jedno, zda to řekne obyčejnému člověku, nebo první dámě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 09. 2020 16:00

Kdo by neznal nejslavnější americkou rodinku. Homer, Marge, Bart, Líza, Maggie, děda Simpson, pes Spasitel a kočka Sněhulka. Animovaný seriál paroduje kulturu, společnost a další aspekty života a říká se, že kdo se v Simpsonových neukázal, jako by nebyl. Někteří se tam však dostali za trest, třeba za to, že vinili Simpsonovy za všechny problémy v USA.

Na Simpsonovy se můžete podívat každý večer na Prima Cool

Proč žlutá?

“Přišel s tím původní animátor seriálu,” prozradil Matt Groening. “Když jsem je uviděl, vykřikl jsem, že to je právě to, co jsme potřebovali. Představte si, že přepínáte kanály a najednou na vás vykoukne žlutá. Řeknete si: Super, to jsou Simpsonovi, budu se na to koukat.” 

Homer trošku jinak

Každý jistě ví, že Homer nedá bez piva ani ránu. Pije ho ráno, dopoledne i večer. Jenomže v dílech, které se vysílaly v zemích s muslimským vyznáním, se musel přeorientovat na nealko. Místo piva srkal sodu a hot dogy vyměnil za hovězí klobásu.

Rozčílený prezident

Simpsonovi dokážou naštvat i toho nejvyššího politického činitele v zemi. To se takhle jednou rozohnil George Bush, že kdyby nebylo seriálu, Amerika by měla o polovinu méně problémů. Prý chce být každý jako oni, takže nepracuje, podvádí a vymýšlí další různé skopičiny.

Nejhloupější věc

Svůj názor měla zapotřebí sdělit i Barbara Bushová. Simpsonovi jsou prý nejhloupější věc, kterou kdy v životě viděla. Jenomže to neměla dělat. Homerovi to bylo asi jedno, stejně byl určitě opilý, zato Marge se to pořádně dotklo. Neváhala ani minutu a napsala první dámě dopis.

“Vaše kritika mne velmi zasáhla. Ježíšku na křížku, je pravda, že nejsme ani zdaleka normální, ale jak říká dr. Seuss: Každý je nějaký. Vedu své děti k tomu, aby měly svůj názor, ale zároveň nezapomínaly na slušné vychování. Nesmí nikoho pomlouvat, boháče nevyjímaje. 

Jak ale mohu své děti vychovat jako dobré křesťany, když slyší, že se o nich první dáma vyjadřuje jako o nejhloupější věci, kterou kdy viděla? Madam, ujišťuji vás ale, že na Washington jsou mé děti stále krátké.  

Vím, že nás spojuje jedna věc. Obě sloužíme celý život výjimečnému muži. Myslím si, že na tomto faktu by mohl začít náš společný dialog a porozumění.  

S úctou, Marge Simpsonová"

Zdroj textu: nme.com, dopis Marge Simpsonové

Zdroj fotek: Prima Cool

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články