Richard (36): Matka se mi přiznala, že podvádí tátu. Chce, abych jí dělal alibi

muž
Zdroj: Freepik.com

Richard se s námi podělil o svůj příběh, že jeho matka podvádí jeho otce. Navíc po něm chce, aby ji kryl, když vyráží za milencem. Richard je z toho dost nešťastný, protože ví, že to není správné. Pokusí se situaci nějak vyřešit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 08. 2020 13:00

Žiji se svojí ženou Lídou (32) poklidným životem. Máme ročního syna, nic nám nechybí. Jenže najednou se mojí matce začala zapalovat lýtka. Spustila se s jiným mužem bez ohledu na to, že má doma manžela, mého otce. Dokonce se nestydí po mně chtít, abych ji před tátou kryl.

Potkal jsem matku s cizím mužem

Jednou v neděli jsme jeli do cukrárny na dortík do vedlejšího města. Na ulici jsem zahlédl matku, jak vychází z tamního pensionu a hned za ní nějaký chlap, který ji plácl přes zadek. Pak se políbili a rozloučili. "To se mi snad zdá," pronesl jsem směrem k Lídě. "Máma má chlapa!"

Hned druhý den jsem za matkou jel do práce, pozval ji na oběd a chtěl vědět, co to mělo znamenat. ,,Coby, mám milence," odvětila suše. "A ty tátovi nic neřekneš a ještě mi pomůžeš, aby na to nepřišel." To jsem odmítl, že s tím nechci nic mít, ať mě do toho netahá. Podotkla, že přeci nechci, aby byl táta smutný ani aby se rozvedli. Jedná se prý pouze o románek, který právě jejich manželství udržuje zdravé. Pak dopila kávu a odešla vesele do práce, zatímco já tam seděl a stále si přemílal v hlavě, co to po mně matka vlastně chce. Byl jsem z toho tak zmatený, že jsem to doma ani Lídě neřekl.

Měla milence a já ji měl krýt před otcem

Za dva dny mi matka volala, že kdyby se táta ptal, je u nás a hlídá malého, protože my jdeme na večeři, ale přitom jde na rande s milencem. Zakoktal jsem, že malého do toho tahat nemusí, ať si vymyslí něco lepšího. Odvětila, že tedy půjde se mnou do kina, tomu táta uvěří. A takhle to bylo pořád, zavolala předem, jaký je plán, kde jsme, ať nevycházíme v určitém čase, nebo že jde s Lídou na víno. Bylo jasné, že to táta dřív nebo později prokoukne nebo pojme nějaké podezření, že najednou je s námi matka tak často.

Jednou mi táta zavolal do práce, že je kousek ode mne, jestli neskočíme na kávu. Byl jsem rád, protože jsem ho poslední dobou neviděl moc často a zejména, když jsem věděl, co mu matka provádí.

V kavárně se mě zeptal, jak se mi líbil ten film, na kterém jsem s matkou byl. Velmi fikaná otázka, nedokázal jsem film popsat, takže jsem řekl, že jsem hned na začátku usnul. Jestli mi uvěřil, nebo ne, těžko říct.

Už to nevydržím, je na čase uhodit na matku, ať toho nechá, nebo to tátovi řeknu. Takhle žít nemůžu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články