Dalibor (45): Krizi středního věku jsem se vždycky jenom smál. Dokud nepotkala i mě

Dalibor (45): Krizi středního věku jsem se vždycky jenom smál. Dokud nepotkala i mě

Dalibor měl se svojí manželkou hezký vztah, podařilo se jim vybudovat vše, o čem vždy snili. Jenže přišla nuda a Dalibor začal hledat nějaké zpestření. Kamarád mu poradil, ať zkusí seznamku. Tam si začal psát s cizí ženou. Jeho manželka ale na vše přišla a nestačila se divit, co její muž vyvádí. Co přesně odhalila?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 08. 2020 08:00

S manželkou Stanislavou (41) jsme spolu dvacet let, za tuto dobu jsme stihli postavit dům, založit rodinu, snad dobře vychovávat dvě děti, Adélu (15) a Tadeáše (13). Oba jsme slušně vydělávali, takže kromě řádného splácení hypotéky jsme si mohli dovolit i občasné zahraniční dovolené.

Nenápadné náznaky

Se Stáňou jsme vedli spokojený život. Nic nám nechybělo, vlastně jsme měli všechno, o čem jsme od začátku vztahu snili, možná to byl ten důvod, že jsem začínal cítit jakési nepohodlí. Dny byly stejné, do práce z práce. Udělat něco na zahradě, o víkendu nějaký výlet, sem tam nějaký koncert, a jinak to samé dokola. Přestávalo to mít šťávu. Manželka měla klidnou povahu, takže hádky se u nás moc nekonaly, vždycky přišla a omluvila se, i když důvod hádky zrovna nezavinila. Začal jsem si čím dál tím častěji pokládat otázku, zdali je to vážně to, co jsem chtěl. Nejhorší na tom bylo, že jsem na to neuměl odpovědět, a to bylo znamení, že něco není dobře.

Prý to dřív nebo později potká každého chlapa

V duchu jsem si říkal, že ani nevím, co přesně chci, ale co jsem věděl jistě, že teď nejsem spokojený. Že bych šel do baru, sbalil nějakou holku a jen tak vše zahodil, to jsem v plánu neměl, přece jen by si to Stáňa nezasloužila. Jeden kamarád mi poradil, abych zkusil seznamku, jen tak, že si třeba začnu s někým  psát a třeba z toho bude jen krátký románek, abych zahnal nudu.

Začal jsem si nakonec psát s jednou ženou. Asi po týdnu jsme si začali vyměňovat erotické fotografie a to mě bavilo. Měl jsem hned lepší náladu, cítil jsem se dobře. Dál jsem ale zajít nechtěl.

K mé veliké smůle se stalo to nejhorší. Stanislavě se rozbil počítač a potřebovala rychle poslat pár mailů. Automaticky si sedla k mému compu. Co čert nechtěl, narazila na složku s fotkami.

Udeřila na mě a chtěla vysvětlení. Nenapadlo mě nic lepšího, než jí říct pravdu. Teď už vím, že jsem měl možná lhát, a říct jen, že to jsou fotky k mému uspokojení. Takže ze mě vypadlo, že nejsem ve vztahu spokojený a hledal jsem nějaký způsob, jak se z toho dostat. Přísahal jsem ale, že jsem ji s dotyčnou na fotkách nepodvedl. Nevěří mi. Já ji chápu, ale nemám jí to jak dokázat.

Stáňa je už dlouho naštvaná a spíme odděleně. Myslím, že budu ještě chvíli trpět, ale něco mi to přeci jen dalo. Potvrdilo se mi, že svoji ženu miluji a že to, co jsme spolu vybudovali, je ten život, který chci žit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články