Michaela (26): Přebrala jsem kamarádce kluka. To jsem ještě netušila, jak to celé dopadne

Michaela (26): Přebrala jsem kamarádce kluka. To jsem ještě netušila, jak to celé dopadne
Zdroj: Shutterstock

Míša věřila, že potkala toho pravého, mělo to ale svá úskalí. Nejenže to byl přítel její nejlepší kamarádky, ale také se rozhodl vyřešit milostný trojúhelník poměrně svérázným způsobem.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 27. 10. 2021 10:00

S Anetou jsme kamarádily od dětství. Myslela jsem si, že tak pevné pouto nám vydrží do smrti. Plánovaly jsme si, jak budeme mít děti nastejno, ty si budou hrát na jedné z našich zahrad a my si k tomu nalejeme skleničku výborného bílého vína. K tomu však nejspíš už nedojde.

Náhodně jsme se potkali na benzínce

Tomáš se mi vždycky líbil. Byl udělaný, inteligentní a Anetě jsem ho často záviděla. Dokonce jsem se občas přistihla, jak s ním flirtuju a dělá mi jeho pozornost zatraceně dobře. Tomáš se náhodným setkáním se mnou nebránil. Jednou jsme se potkali na benzínce.

"To je mi náhodička, tak to ti rovnou koupím kafe, ne?" nabídl mi mezi dveřmi. Souhlasila jsem. Akorát jsem za sebou měla těžký den v práci a rozptýlení se mi hodilo. Nakonec jsme si sedli k němu do auta, aby nás tam spolu nevidělo tolik lidí. Už tehdy jsme měli pocit, že bychom se měli skrývat.

Když jsem je viděla spolu, pukalo mi srdce

Pak už to šlo rychle. Pamatuju si to jako včera, když jsme si začali denně psát a když mi nabídl, že mi tu sedačku přiveze, že má k dispozici auto. Na rudlíku mi ji dopravil až do obýváku a řekl: "Tak ji rovnou složíme, ne?" Když tak učinil, hned jsme si to na té sedačce rozdali. Šestkrát. Byl úžasný.

Psali jsme si pořád, po večerech jezdil za mnou. Když jsem je viděla s Anetou, pukalo mi srdce. Nesměla jsem dát nic najevo, ale často jsme si psali zprávy i během večerů, kdy jsme se potkali všichni tři. Usmívala jsem se nad telefonem a Aneta se mě opakovaně ptala: "Kdo je ten tajemný neznámý?" Zapírala jsem, co to šlo.

Přišla jsem o všechny

Několik týdnů jsem si říkala, jak tuhle situaci vyřeším. Tomáš mi často opakoval, že by chtěl být se mnou, k rozchodu s Anetou se ale neměl. Věděla jsem, že tím přijdu o nejlepší kamarádku. Zároveň jsem byla tak šíleně zamilovaná, že jsem nebyla schopna normálně uvažovat.

To jsem ještě nevěděla, s čím přijde Tomáš. Když mi jednou nečekaně volala Aneta, cítila jsem, že je zle. Tomáš jí řekl, že už několik týdnů spí se mnou, a proto prý nemá vztah s ní cenu, nemiluje ji. Mně poslal zprávu, že opouští Českou republiku a odlétá pracovat na Kanárské ostrovy. Prý to mezi námi nikam nevedlo. Zůstala jsem na to zírat s otevřenou pusou.

Aneta se mnou už nechce mít nic společného. Mnoho našich společných přátel mě odsoudilo. Přišla jsem o všechny. Jen proto, že jsem věřila v osudovou lásku. Prostě jsem si myslela, že takhle jsme se s Tomášem měli potkat a že vše dopadne dobře. Přemýšlím, že se odstěhuju, tady už s tou hanbou nedokážu žít.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články