Jana (39): Mám vše, o čem jsem kdy snila. Zdá se ale, že mi moje štěstí chce někdo zničit

Jana (39): Mám vše, o čem jsem kdy snila. Zdá se ale, že mi moje štěstí chce někdo zničit
Zdroj: Freepik

Jana miluje život, který vede. Má tři krásné děti, úžasný dům a dokonalého manžela. Netušila, že její štěstí někdo nenápadně pošlapává. Ukázalo se, že Damián má milenku. Jana se ale rozhodla mlčet a dělat, že to neví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 02. 2022 13:00

Vždycky jsem snila o velké rodině, krásném domečku a skvělém muži. K mému překvapení se mi to splnilo. Žiji v pohádce, do které teď vstoupila zlá čarodějnice, která mi chce všechno vzít. Já se ale nedám, nepustím ani kousek svého štěstí, ať to stojí, co to stojí.

Žiji si svůj splněný sen

Původně mi stačily děti dvě. Nakonec máme dva kluky a jednu holčičku. Jsou pro mě vším. Nejstarší Lukáš (9) je rozvážná povaha, která je mi velkou oporou. Daniel (7) je o poznání divočejší. Díky tomu dodává do naší rodiny chuť poznávat nové věci. Jako poslední se narodila sladká princezna Dominika (4).

Manžel Damián (41) je urostlý chlap, který nad naší rodinkou drží pomyslná ochranná křídla. Než se narodil Lukáš, už pro nás stál náš vysněný dům na kraji města. Jeho velká zahrada je pro děti učiněným rájem. Když otevřete dveře do našeho domu, troufám si říct, že první, co na vás dýchne, je láska, která v něm panuje.

Jsem tou nejšťastnější ženou pod sluncem. Jsem v domácnosti s tím, že občas přeložím nějaký text pro firmu, která si mě najme. Je to spíše takové zpestření všedních dní. Damián vlastní stavební firmu, která vydělává dost na to, abych mohla být doma a věnovat se rodině. Přiznám se, že mi to maximálně vyhovuje.

Zjistila jsem, že mě manžel podvádí

Každé ráno vstávám s chutí do nového dne. Těším se na děti, na Damiána. Miluji svůj život a nehodlám na něm nic měnit. Jenže někdy je jedno, co si přejete vy sami. Osud nebo zlá náhoda vám zamíchá karty, aniž byste o to stáli. Přesně to se mi přihodilo. Asi tak rok mi kvůli růžovým brýlím unikalo, že Damián někoho má.

Až přímý pohled pravdě do očí mě donutil se zamyslet, co s tím provedu. Když jsem zahlédla svého manžela v objetí cizí ženy, podlomila se mi kolena. ,,On má jinou? Jak to, že jsem to nepoznala? Co teď?“ honilo se mi hlavou. Měla jsem hned jasno. Damián nesmí zjistit, že to vím, a já musím dál dělat, jako by se nic nestalo.

Je to dost těžký boj. Najednou svého partnera více pozorujete, přičucháváte k němu. Když z něj cítíte jinou ženu, je to velmi těžké. Slíbila jsem si, že ani nepípnu. Stačí slovo o tom, že to vím, a problém je na světě. Případný rozvod by mě zničil. Ano, raději se nechám podvádět, než aby se rozbilo to, pro co každý den vstávám.

Kvůli udržení rodiny snesu jakékoliv ponížení

Ze střídavé péče mi běhá mráz po zádech. Ta představa, že moje děti říkají cizí ženě teto, je pro mě devastující. Nebo, nedej bože, ji snad mají rády. To, že na ně sahá, má vliv na jejich výchovu. To se nesmí stát. A tak si každý den lžu do kapsy. Sama si podsouvám pocity, že mě Damián miluje. Jeho pozdní příchody omlouvám prací.

Udělám cokoliv, aby neodešel. Ponížím se na samé dno, jen aby zůstal. Jsem bojovnice, která nepustí ani kousek svého štěstí. Cena za to je ale vysoká. Musela jsem si připustit, že mě Damián ponížil asi nejvíc za celý život. Takhle se to nikomu ještě nepodařilo. A nejhorší je, že mu to nemůžu ani říct.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články