Hanka (32): Nechala jsem manžela týden doma s dětmi. Netušila jsem, jak se toho zhostí

Hanka (32): Nechala jsem manžela týden doma s dětmi. Netušila jsem, jak se toho zhostí
Zdroj: Freepik

Když Hance kamarádka nabídla, aby s ní jela na týden na wellness pobyt, byla štěstím bez sebe. Čas pro sebe jí velmi chyběl. Vítek slíbil, že se postará o děti. Zdálo se, že je všechno v pohodě. Ovšem když se Hanka vrátila domů, nestačila se divit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 01. 2022 10:00

Jak to celé napsat a nebýt sprostá? Pokusím se ovládat svoje emoce a podělit se o to, jak se můj manžel zhostil role být týden doma sám s dětmi. Ještě teď seškrabuji barvu ze zdi a jímá mě neskutečný vztek.

Dostala jsem možnost na týden vypadnout z domu

Jde o to, že jsem za poslední rok neměla vůbec čas pro sebe. Takové to, že jsi jdu beztrestně zacvičit nebo si skočím na kosmetiku. Pořád bylo něco, co mělo přednost. Ať už péče o kluky – máme pětiletá dvojčata, co vydají za dětský tábor - nebo starost o nově postavený dům, na kterém je pořád co dělat.

Stres a pocit, že nežiji, mě dostaly do situace, kdy jsem od rána do večera na všechny ječela. Už jsem nevydržela ani sama se sebou. Moje vnímavá kamarádka Tamara si toho všimla a přišla se skvělým nápadem. ,,Co takhle na týden vyrazit na wellness? Samé procedury, vínko ve vířivce. Co, dáš si říct?“ lámala mě.

Ta představa mě přímo fascinovala. ,,Jedu!“ rozhodla jsem se. ,,Domluvím se doma s Vítkem, aby mě na týden zaskočil. Už to potřebuji jako sůl,“ usoudila jsem a slíbila kamarádce, že ji nenechám ve štychu. Vítek s tím kupodivu neměl jediný problém, až mě to děsilo. On totiž nikdy nebyl s dětmi doma, když marodily nebo byly zavřené školky.

Manžel do telefonu tvrdil, jak to zvládá

,,Neboj se, já to tady zvládnu. Hezky si odpočiň,“ strkal mě v den odjezdu ze dveří. Opouštěla jsem rodinu s obavami, ale Tamara mi zakázala dumat nad tím, co se doma ten týden bude dít. ,,Hele, Vítek je dospělej chlap, takže to dá. Musí,“ utěšovala mě. Děti byly zrovna nemocné. Oba kluci měli angínu, takže bylo jasné, že po dobu mé nepřítomnosti budou zalezlí doma.

První večer jsem jim hned volala. Vítek se dušoval, jaká je to pohoda. ,,Pračka pere, kuře se peče a kluci si malují,“ chlubil se. Přidalo mi to na klidu, takže jsem si konečně začala užívat. Chodily jsme s Tamarou na masáže a různé léčivé procedury. Po večerech jsme vymetaly místní bary. ,,Bože, to byl skvělý nápad,“ děkovala jsem jí.

,,Snad Vítek pochopí, jak těžké to je být doma s dětmi,“ zasnila jsem se. ,,Hele, z vlastní zkušenosti vím, že i kdyby mu kluci zapálili byt, stejně řekne, jaká to byla pohoda,“ uzemnila mě. Když se pobyt blížil ke konci, bylo mi to až líto. ,,To nám to tedy uteklo. Možná bychom z toho mohly udělat pravidlo?“ navrhla jsem nadšeně.

Po návratu mě čekal dům vzhůru nohama

Jenže po tom, v jakém stavu jsem našla náš dům, o tom pochybuji. Vítek nechal kluky, aby vymalovali vodovkami pokoj. Všude neskutečný nepořádek. Dřez plný špinavého nádobí (prý nevěděl, jak se pouští myčka). V obýváku nalepené žvýkačky po stole. Ani nevím proč, ale kluci si vyházeli všechno oblečení na zem a z toho se oblékali.

V koupelně potopa, protože jim vytekla pračka a Vítek si s tím nevěděl rady, tak tam jen naházel hadry, aby sály vodu. V lednici plesnivé jídlo. Vařil jednou to kuře, které stejně spálil, takže si celý týden objednávali jídlo. Trvalo mi několik dnů, než jsem uvedla dům do původního stavu. Vítek se i tak chvástal, že to přežili, a o to přece šlo. Já si teda myslím, že šlo o víc. Měl ukázat, že to zvládne. Což se prostě nestalo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články