Anastázie (44): Po manželově smrti jsem znovu dostala šanci na lásku. Skončilo to ale špatně

Anastázie (44): Po manželově smrti jsem znovu dostala šanci na lásku. Skončilo to ale špatně
Zdroj: Freepik

Přijít o partnera je vždy psychicky náročné a člověka to ovlivní na celý život. Anastázii před čtyřmi lety umřel manžel a stále se z toho nemůže vzpamatovat. Teď, když se konečně mohla posunout dál, svou šanci promarnila.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 01. 2022 13:00

S manželem jsme byli svoji víc než deset let. Byl to opravdu úžasný muž, byl to můj nejlepší přítel i skvělý milenec. Nikdy by mě nenapadlo, že někdy potkám někoho tak úžasného.

Manžel měl zdravotní problémy

Když se mi před sedmi lety svěřil s tím, že ho velmi často bolelo břicho, myslela jsem si, že to nebude nic vážného a všechno jsem zlehčovala. To jsem ale neměla dělat. Když se to časem nelepšilo, bolesti ho donutily jít k doktorovi. Tam zjistil, že má rakovinu žaludku.

Podstoupil několik operací i chemoterapii. Nic nezabralo. Před čtyřmi lety umřel a já zůstala na našeho syna Matyáše (12) sama. Bylo to pro mě i pro něj velmi těžké období. Díky pomoci mých rodičů a všech našich známých jsme ho ale dokázali překonat. Všichni se o nás starali, zajímalo je, jak se nám vede a snažili se nám co nejvíce pomoct.

Dostala jsem šanci na další lásku

Bylo to těžké. Nedokázala jsem se smířit s tím, že nejlepší chlap mého života už není mezi námi. Před pár měsíci se ale stal zázrak, svitla mi naděje na novou lásku. S Tomášem (42) jsme na sebe narazili v práci. Dělali jsme každý u jiné firmy, ale náhoda tomu chtěla, že jsme se setkali na společném jednání.

Nemohu říct, že by mezi námi hned přeskočila jiskra. Byl to běh na dlouhou trať. Nedokázala jsem si tou dobou připustit, že mám ještě právo na lásku, zažít to vzrušení z prvního polibku i prvního oťukávání. Tomáš mi tehdy jasně řekl, že má o mě zájem.

Musela jsem ho odmítnout

Já jeho nabídku ale nedokázala přijmout. Proběhl mezi námi jeden z mých nejtěžších rozhovorů. Tomáše jsem musela odmítnout. Ne proto že bych ho neměla ráda, ale proto, že jsem se necítila připravená. „Můj manžel byl moje osudová láska. Nejsem si jistá, jestli dokážu do svého života pustit tak brzy po jeho smrti někoho dalšího,“ řekla jsem mu tehdy.

Nebojím se jen o sebe, bojím se i o Matyáše, jak by mohl reagovat, kdybych si domů přivedla nového muže. Žárlil by? Nenáviděl by ho? Nejsem si jistá, co by to způsobilo, a proto to raději ani nezkusím.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články